Veckans video

För en gångs skull ger vi de yttre trafikledarna lite uppmärksamhet. Här ser vi en av Veolias radiobilar på utryckning:

Annonser

7 responses to “Veckans video

 1. Äh, de hade säkert bara bråttom till fikarasten ;).

 2. Go Citybilen Go! ;D

 3. Radiobilen är rolig att åka 😀

 4. Eh, får andra än räddningstjänsten (polis, ambulans, brandkår) ha tut-tut? Blink blink ok men tut-tut?

  Kanske jag som inte är uppdaterade, det verkar ju som om de får det.

 5. Tomas:

  9 § /Upphör att gälla U:2009-04-29/ Ett sådant motorfordon som anges nedan skall antecknas som utryckningsfordon, om det vid registreringsbesiktning enligt 6 kap. fordonsförordningen (2002:925) har godkänts eller i typintyg har betecknats som utryckningsfordon:
  1. ett motorfordon som har godkänts vid lämplighetsbesiktning enligt 8 kap. 1 § 4 fordonsförordningen och som är inrättat för transport av sjuka eller skadade och är avsett att användas uteslutande för detta ändamål av den som ingår i en sådan organisation som avses i 6 § hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), eller
  2. ett motorfordon som är avsett att användas endast av en statlig brandkår eller en kommunal organisation för räddningstjänst eller av ett spårvägs- eller järnvägsföretag för att bereda hjälp vid eller förhindra olycksfall eller för att undanröja trafikhinder, eller av polis- eller tullpersonal eller personal vid Kustbevakningen i brådskande tjänsteutövning. Förordning (2003:800).

  Och nya:

  9 § /Träder i kraft I:2009-04-29/ Ett sådant motorfordon som anges nedan ska antecknas som utryckningsfordon, om det vid enskilt godkännande eller registreringsbesiktning enligt 4 kap. fordonsförordningen (2009:211) har godkänts eller i ett intyg om överensstämmelse har betecknats som utryckningsfordon:
  1. ett motorfordon som har godkänts vid lämplighetsbesiktning enligt 5 kap. 1 § 4 fordonsförordningen och som är inrättat för transport av sjuka eller skadade och är avsett att användas uteslutande för detta ändamål av den som ingår i en sådan organisation som avses i 6 § hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), eller
  2. ett motorfordon som är avsett att användas endast av en statlig brandkår eller en kommunal organisation för räddningstjänst eller av ett spårvägs- eller järnvägsföretag för att bereda hjälp vid eller förhindra olycksfall eller för att undanröja trafikhinder, eller av polis- eller tullpersonal eller personal vid Kustbevakningen i brådskande tjänsteutövning. Förordning (2009:218).

  Samma sak där, dock. Och innan den föregående lagen så såg det ungefär likadant ut också.

 6. Tomas: En trafikledningsbil som vill använda sig av blink-blink och tut-tut måste få ett s.k. ”medgivande till utryckning” av berörd trafikledningscentral. Detta brukar ges enligt min erfarenhet med den enkla frasen ”du har medgivande”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s