Grimstaderby

Föraren på tur 28 hittade en mobiltelefon som han plockade med till TX och när han sedan körde tur 41 tappade någon ett bankomatkort samt ID. Fullt upp, med andra ord.

En tur rullade runt och var klottrad, vilket ropades in av diverse kollegor. Tåget det handlade om var tur 44, som hade fått en stor utvändig målning på V3:an. Samma 44:a fick sedan veta av TLC att tunnelbanepolisen hälsat att tåget skulle få ombord 5-700 Hammarbysupportrar i Medis. Dessa skulle åka med västerut eftersom det var derby på Grimsta IP mellan BP och Bajen. Två polispatruller åkte med ombord och föraren ombads göra ett utrop i västerort om att supportrarna senare skulle kliva av i Johannelund, där de skulle få poliseskort till Grimsta. Vid Medborgarplatsen tog det självfallet lång tid innan alla supportrarna klivit på och tågkö bakom började bildas. Efter några stationer stod det även klart att kön bakom skulle bestå eftersom stationsuppehållen, som ska vara ca. 10-15 sekunder per station, hade utökats till att omfatta en minut åt gången. Folk skulle på, poliserna rände i dörrarna och supportrarna rullade ut ölflaskor på plattformarna. Tågen sackade efter och blev sena, vilket resulterade i springvändningar och väl i Johannelund tog det  sin tid för supportrarna att gå av, vilket innebar att nittonturen bakom snällt fick vänta tills 44:an var tom innan det gick att fortsätta mot Hässelby strand.

Felanmälningar saknades inte under rusningen. -Tur 20 ropade att en lampkupa hade trillat ner och att den hade lagts in i en mellanhytt, samtidigt tur 9 problem med att se genom frontrutan som var repig och dan.

Sedan blev det lugnt ett bra tag, tills tur 23 ropade in en fylla som borde lyftas av. Ordningsvakterna skulle hjälpa till vid Gullmarsplan norrut, tecknade det obligatoriska ‘stopp omedelbart’ och hoppade in i tåget. Minutrarna gick. Strax ropade tur 33 och undrade vad som hände, vilket TLC också gjorde och frågade föraren på 23:an, som i sin tur meddelade att vakterna inte kommit ut än. TLC började stoppa tågen bakom medan föraren gick bak för att se hur det gick i den aktuella vagnen. Skärmarbrink blev fullt och både i Blåsut samt Hamamrbyhöjden stod det tåg. Föraren på 23:an ropade igen för att rapportera att vakterna inte fick liv i mannen och att ambulans var på väg, TB från södra bilen hade även landat. TLC såg för sin inre blick hur jätteproppen Orvar uppenbarade sig söder om Guppet och slussade förbi tur 2 och 3 på motspår från Skärmarbrink till Skanstull. Tågen stannade inte vid Gullmarsplan, utan åkte direkt till Skanstull. Givetvis blev det även stopp söderut då, eftersom tågen fick vänta in varandra till både höger och vänster. När trafiken så var igång åkte sjuttonturerna söderom Guppet i konvoj och 25:an beordrades vända vid Hötorget på grund av förseningen.

Tur 33 ropade någon halvtimme senare att hon blev sen söderut eftersom supportrarna vällde ombord för vidare färd hemåt. Poliserna var kvar på plattformen, de tänkte följa med nästa tåg söderut. 33:an meddelade att tåget hade fått allehanda överlastkoder och sedan bar det av.

Det var en intressant kväll, det lilla som hände hände ordentligt och ytterligare en halvtimma efter 33:ans anrop varnades 32:an av TLC, eftersom det var spårspring på gång i Skanstull… som bäddat för en lika intressant natt? Vem vet. Men horder systemkassar klirrade i tåget bakom ryggen när ungdomarna åkte hemifrån så det verkar iallafall bli festa av ikväll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s