Sekundärt i Stureby

Tur 36 fick veta att han skulle vara uppmärksam eftersom två cyklister hade dykt upp på Sockenplans plattform. 36:an stannade och tittade, sedan rapporterades det tillbaka att cyklisterna väntade på södergående tåg. Föraren på tur 39 varskoddes och lovade att göra sitt bästa. Cyklarna försvann snart från stationen och sedan dröjde det väl cirka en halvtimma innan TLC varnade för cyklister igen, men nu vid Fridhemsplan. Tur 36 utbrast ‘en till?’ och skulle ha ögonen med sig. En sjuttontur meddelade dock att cyklisten flytt sin kos, 36:an slapp därmed spana.

Tur 32 ropade att någon hade gjort någonting i en vagn som gjorde att den luktade konstigt. Jourstäd kallades till tåget för att råda bot på detta. Direkt efter 32:ans radioframträdande ropade tur 39 att några ungar släpade på stockar i skogspartiet mellan Hagsätra och Rågsved. Kanske kunde dessa hamna på spåret? Tur 41 ombads kontrollera  sträckan, men hann inte åka så långt innan tåget mitt under körning envist behagade gå i sekundär mod mellan Stureby och Bandhagen. TLC hojtade åt tur 42 att stanna i Svedmyra och frågade huruvida föraren hade klarsignal eller inte. Denne rapporterade att börvärdet var noll samt att ingenting hände när man drog körspaken framåt. TL sade åt 41:an att omaktivera, i samma andetag informerades 42:an om att det skulle bli motspårskörning fram till Högdalen. Sedan ropade man på tur 40, som svarade att han skulle avvakta i Högdalen. 42 rullade iväg samtidigt som södra bilen landade i Svedmyra och blev tillsagd att åka till Stureby. Nu blev det ingen större dramatik eller stopp då 41:an efter omaktiveringen fungerade. Förvisso fick föraren felmeddelande om ett dussin nödöppnade dörrar, men det var falskkoden 527 som verkade ha buggat runt i systemet. Tur 43 ropade strax från Skanstullsbron där en grön signal stirrade föraren i ansiktet istället för de förväntade två. TLC förklarade automatikens miss med att tåget hade dubbla identiteter och bad turen stå still medan signalbilden ändrades.

Efter nittondebaclet ropade tur 7 in klotter i tåget, det var blåa tags på både golv och väggar. Jourstäd kallades återigen in.

Denna fredag verkade det vara fyllekonferens både i Hökarängen och vid Gullmarsplan. En artontur ropade in att a-lagarna hade sammanträde på plattformen i Hökarängen och från både tur 28 och 38 snubblade det av dunderberusade herrar som både vinglade och ramlade.

Tur 40 ropade på sin vända tillbaka söderut från T-Centralen där en trafikant febrilt letade igenom vagn och plattform efter sitt barn. Några trafikanter upplös hjälpsamt föraren om att barnet kunde ha hamnat på röda linjens spår och TLC varnade därmed genast bana 2, samtidigt som tur 21 i Hötorget beordrades stå still. Några sekunders kaos och säkerhetsåtgärder senare ropade föraren på tur 40 igen för att meddela att letandet fått ett lyckligt slut; en man hade hittat barnet och allt var nu väl.

Under dagen rullade de bajsluktande hytterna runt ute på banan igen. Tydligen är depåns plan på att få AC-enheterna att sluta lukta denna; de ska vara ute i trafik och användas av förarna tills dess lukten vädras bort med tiden. Nu är det ju bara så att inte en käft skulle få för sig att ha igång en sådan enhet eftersom lukten då tiodubblas i styrka. Inga tågbyten beviljades och det var ingen idé att skriva några vagnfelsrapporter heller -vagnskrällena kommer ju ändå ut i trafik. En kollega menade att det var rena tortyren att köra i en sådan hytt och efter att ha besökt en av dessa är Veoliahoran böjd att hålla med. Det luktar både intensivt och vämjeligt. Om Eeks mögelteori stämmer är det ännu värre -vi hoppas på att skyddsombuden tar en titt på AC-fenomenet.

Nåväl. Ett tågbyte blev det iallafall under kvällen, men mellan tur 20 och 29. Detta då tur 29 ska delas så att en enkelvagn kan köra Skarpnäck-Gullmarsplan tur och retur hela natten. Problemet som drabbade tur 29 var att tåget  hade en sådan där fin lapp i fönstret om att det inte fick delas, varför byte med tur 20 genomfördes i Skarpnäck.

Annonser

3 responses to “Sekundärt i Stureby

  1. Inte förvånande att ”konferensen” ägde rum i Hökarängen. Just denna stadsdel verkar ha samlat ett större antal fyllon än genomsnittet.

  2. Ny blogg. La till dig om du inte misstycker!?

  3. Jag misstycker inte det ringaste och svarar med att länka din blogg. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s