En tolva mer eller mindre

Nockebybanan är avstängd på grund av banarbete. Det innebär förstås att en viss procent av klientelet står och väntar på spårvagnen medan informationen om att banan ersätts med bussar rullar nonstop på skylten ovanför deras huvuden. Vanans makt är stor. Använder man en tjänst varje dag förväntas den fungera utan pardon. Under den första avstängningsdagen brydde sig trafikanterna inte nämnvärt, eftersom man då genomförde det traditionella Tolvanloppet, det tolv kilometer långa loppet som Nockebyborna startade som en manifestation för att bevara Nockebybanan en gång i tiden när den hotades av nedläggning. Dagen efter började de undra var spårvagnen tagit vägen. Många hade tagit till sig informationen redan i veckan och strosade snällt iväg mot bussarna, men ett flertal personer ställde sig på tolvans plattform för att invänta spårvagnen. Oftast har personal funnits på plats för att lotsa trafikanterna vidare, men en del gånger har de inte varit på plats och genast växer skaran oroligt väntande.

Då är det lättaste sättet att undvika en anstormning av frågvisa att vid ankomsten till Alvik informera via mikrofonen om att Nockebybanan ersätts med bussar. -Har man rast i Alvik eller ska byta tåg där är det svårare att undvika frågor; en kollega hade blivit utskälld av en man som ville ha taxipengar som ersättning för sveda och värk, en annan kollega hade förvånat fått förklara att det inte var förseningar eller hade hänt en olycka och Veoliahoran själv blev stoppad av Nockebytrafikanter inte mindre än elva (!) gånger under den korta vandringen från plattform fyra till plattform ett…

Under lördagen var de frågvisa färre, hur söndagen blir får vi se. Det är alltid småkul att få leka trivsel-Torsten (Färjan-Håkans språkbruk smittar…) och kunna ge korrekt information eftersom man är lagom serviceminded, men det blir ändå skönt att bli kvitt inforollen imorgon. Ty idag är det den sista avstängningsdagen, sedan kommer snorktrikken tolvan att rulla som vanligt till allas jubel!

Bilden är skamlöst snodd från en hemsida. Tror att fotografen är Peter S, dock.

Bilden är skamlöst snodd från en hemsida. Tror dock att originalfotografen är Peter S.

Annonser

2 responses to “En tolva mer eller mindre

  1. Så skönt att vara ledig just denna helg

  2. snorktrikken. Vad elakt om vår lilla tolva…. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s