Lergökssöndagen

Solkurvorna vid Gullmarsplan och i Alvik gjorde sig påminda idag igen. Men det mest långvariga problemet för dagen var kanske snarare växelfelet i Hagsätra (ni vet, det där som kommer och går med jämna mellanrum). Denna gång varade växelfelet i två timmar och ett antal nittontåg fick avvakta i Rågsved tills föregående tur hade lämnat Hagsätra, eftersom det bara gick att använda plattform ett. Till slut blev det ordning på växeln och tågen kunde trafikera Rågsved-Hagsätra som vanligt.

Tur 35 fick veta att en borttappad unge kanske fanns på hennes tåg, men grabben hittades snabbt i Vällingby. 35:an meddelade att hytten luktade bränt och räknade upp några felkoder. TLC sade att de kände till det där och någon timma senare blev det tågbyte i Högdalen. Tyvärr fick förarens nya vagnar felkod 56 och trots kvitteringar drog inte tåget. En omaktivering senare rullades det norrut med vändning i Vällingby istället för Hässelby.

Tur 43 rapporterade att han hade ett missljud i hytten, det lät precis som en lergök. TLC bad föraren stänga av ventilationen och då tystnade göken. Med tanke på att luft är en livsnödvändighet menade TLC att det nog vore bra om ventilationen var igång större delen av tiden.

På kvällen ropade tur 9 in att hon hade en ung kille i tåget som hotade andra trafikanter, bland annat hade han sagt åt en person att han skulle slå in pannbenet på denne när de kom fram till Farsta strand. Föraren frågade efter vakter och Trygg-C kontaktades. Väl framme vid ändstationen försvann killarna illa kvickt från plattformen, den ene sprang före och den andre efter. Ingen såg vart de tog vägen och vakterna avbeställdes.

Annars var det en typisk söndag, lugn och mestadels tyst på radion. Det var mer folk inne i stan, vilket beror på sommarvärmen och stockholmarnas behov av att låtsas vara kontinentala. Men trafiken flöt ändå på bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s