Fett mycket ordningsvakter

Runt ett blev det stopp i trafiken på grund av sjukdomsfall, med förseningar på upp till 20 minuter efteråt följt av sedvanligt minikaos. Vad som inte nämndes i den allmänna informationen var att det var en förare som hade blivit akut sjuk (andnöd var det en kollega som sade -läskigt) och som därmed var tvungen att gå hem. Mitt i omturanden, avlösningsbingot och det ena med det andra passade en artontur på att ropa in att 30-skylten för hastighetsbegränsningen i Alvik satt kvar vid bryggan. Hastighetsbegränsningen var borta, därför kanske skyltarna borde tas bort också? TLC skickade folk.

På sommaren brukar det figurera fler fyllor, liggande och sovande på tågen eftersom stockholmarna gillar att grogga loss på fritiden. Följaktligen rapporterades både utslagna och kringraglande fyllor in under eftermiddagen och ordningsvakterna fick att göra.

Tur 28 ropade om en man med rullator som hade ‘stått på näsan’ när han skulle kliva av tåget. Föraren hade med en trafikants hjälp fått upp mannen på fötterna. Strax därefter ropade hon igen, men nu för att meddela att kollegan på 29:an hade sagt att tåget förmodligen var målat. Det hade luktat intensivt av sprayfärg. Alternativen var att föraren såg efter på nästa station eller att ett mötande tåg kanske kunde se målningen. Det hela resulterade i ett tågbyte. Senare ropade tur 8 in klotter på golvet i sitt tåg. En vecka eller två till, bara -sedan åker klottrarna på semester och då är de någon annans problem.

Mer fyllor ropades in. Kvällens favoritanrop var nog ändå tur 36, som sände från Globen och sade att en man låg på vita linjen. Han gick bak för att titta hur det var med mannen… sedan kom uppföljande orden ’36 är på rull’, varpå TLC frågade vad det var som hade hänt. Föraren konstaterade att det var en trevlig man i 40-årsåldern, helt klädd i grönt och typ 18 i promille, som envist hävdade att han skulle åka till Hägerstensåsen. Föraren hade sagt att mannen då satt på rätt tåg och denne hade då snubblat in i V2:an för att sätta sig. Ordningsvakter skulle först komma till Slussen, sedan blev budet T-Centralen, men kanske gick det upp ett ljus för den grönklädde så att han av vid Slussen för byte till röda linjen. Vi får i sådana fall hoppas att han hamnade på rätt röd sida och tåg.

Kvällen bjöd i övrigt på en grabb med ärtrör som skjöt ketchup på tågens frontrutor från gångvägen bredvid Gullmarsplan. Tur 23 ropade in illbattingen och tur 34 bekräftade att han fanns kvar. Och ordningsvakterna ryckte ut. Mer polisiärt blev det i Bagarmossen, där tur 28 meddelade TLC att polisen gick igenom tåget i jakt på ett ungdomsgäng. Tur 20 fick en praktfylla i tåget och denne man lyftes av i Skanstull norrut av ordningsvakter. Föraren hann sedan köra tre stationer innan något hyvelspån försökte lyfta ombord en cykel i Gamla stan. 20 ropade att cyklisten inte hade kommit med tåget och denne var väldigt arg. Tur 9 varskoddes om detta och ropade även hon av cykeln. Det var två killar, varav en höll ett löst hjul och den andre höll i resten. De var rosenrasande. Och återigen kallades det på ordningsvakter…

Annonser

One response to “Fett mycket ordningsvakter

  1. ”… men visst är det så, att om man bara är tillräckligt arg så får man ha med sig precis vad som helst – explosivt, tre meter långt, neroljat …gärna en brinnande fullskale-zeppelinare?”

    *hm*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s