Studentus idioticus

Tur 11 fick problem med dörrarna redan i depån, som tur var löste det sig efter en omaktivering och föraren kunde rulla ut tåget. Kort därefter kom rapporter om en fotograf vid St:Eriksplan som stod ute på plattformskanten och plåtade tågen som rullade in. Förarna blev litet upprörda av förståeliga skäl och man försökte genom rop och högtaleri få mannen att fatta varför det inte är bra att balansera på vita linjens yttersta del med en kamera i näven…

Tur 42 hade fått något strul med sin V3:a och meddelades av TLC om att det skulle bli tågbyte direkt. Tur 46 fick tågväg på motspår till plattform ett i Högdalen och blev den nya 42:an, samtidigt som gamla turen 42 rullades till mellanspåret så att 46:ans förare kunde köra in den defekta vagnen i depån. Regnet började falla över Stockholm och det dröjde inte länge förrän det första anropet rörande halkan kom, i form av tur 79 som gled förbi Farsta centrum med god marginal. Föraren fick köra vidare till nästa station. Samtidigt röjde studenterna vidare på stan, både kringspringandes i regn samt offentligt badandes -tur 39 bad om hjälp att moppa golvet i hans tåg eftersom studenterna uppenbarligen hade släpat in halva sergelfontänen där. Tur 22 avvisade en man med stege från sitt tåg vid Slussen, på stn Brommaplan blev tur 4 ståendes med en av ungdomar nödöppnad dörr och snart gled tur 42 förbi Alvik. Rusningen var spektakulär denna eftermiddag då termen studentus idioticus gick att tillämpa på den mesta djävulskap som hände.

Studentus idioticus [studentuss idiootikuss], aspackat skrålande däggdjur av manligt eller kvinnligt kön. Känns igen på sin vita mössa med lackskärm och blågulveckad sol mitt i pannan, samt på sitt karaktäristiska läte vilket utstötes medelst skrik, skrän, visselpipa eller tuta. Däggdjuret rör sig oftast i grupper om fem till trettio personer och fastnar gärna i dörrar/håller upp dessa varannan station då artens lokalsinne slås ur spel under alkohols influens.

Förutom de vanliga fyllorna då. De skötte sig bra på egen hand, vilket bekräftades av tur 2 som vid infarten till Alvik ropade in en önskan om att få vakthjälp med en fylla som pissat i V2 och en annan som sov. Tur 27 passade på att flika in att hon hade flera sovande, fyllor och folk i allmänhet, som behövde lyftas av. Veoliahoran fick lov att skaka liv i en man som var så röd i ögonen att man kunnat missta honom för medlem av någon mörk sekt om det inte vore för spritlukten.

På kvällen lugnade det sig betänkligt, men självklart skulle denna dag avslutas precis som den föregående bloggmässigt sett. En trafikant i Svedmyra kom på den briljanta idén att släpa med sig cykeln på tunnelbanan. Han blev avvisad av tur 31:s förare via högtaleriet och var enligt dennes utsago mycket arg över att han inte hade fått åka med.

Annonser

3 responses to “Studentus idioticus

  1. Nästa år ska jag ta studenten. Jag lovar att inte hålla i några dörrar 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s