Förbikörning både här och där

Tur 7 hade en fylla ombord som satt och sov. Så långt allt som vanligt, sedan hojtade TLC åt sjuan att ‘STÅ STILL!’ vid T-Centralen av okänd anledning. Efter att ha hört sig för berättade de att föraren hade en medvetslös man ombord och att hjälp var på väg. Det var fyllan, som därmed blev avlyft. Sjuan såg mer action under samma timma när en cyklist ville åka tunnelbana och föraren frågade om det gick bra att släppa på trafikanten eftersom cykeln var ihopfälld. Nej, det gick inte alls eftersom den hade kedja. Ordningsvakter dök sedermera upp för att prata med trafikanten och upptäckte samma sak som föraren; cykeln var ihopfälld och hade ett regnskydd runtom som täckte kedjan. Då sade TLC att det gick bra att släppa ombord trafikanten och sjuan kunde äntligen rulla vidare.

Då körde tur 41 mot felaktig signalbild i Alvik och var på väg in i Brommadepån med sina trafikanter. TLC stannade tur 8 och bad föraren på 41:an att köra tillbaka tåget. Det gjorde han och ropade sedan från V1:an när allt var klart. Rätt signalbild lades och tåget fortsatte mot Hässelby strand, medan en vändning på fyran planerades för tur 8.

Regnet öste fortfarande ned även denna dag, vilket innebar några P-knappstryckningar för tåg som backat sig själva i nödbroms. Men det verkade inte vara någon som glidit förbi en station. Bra regn igen, med andra ord. Då det nu är övergång till sommartrafik med mera hade vi dagen innan fått en ny turlista som diverse förare felanmälde eftersom deras avgångstider saknades, ändstationer var annorlunda, med mera med mera. Som tur är gällde den iallafall bara denna lördag. Det ska bli spännande att se söndagens turlista eftersom vi imorgon både går över till sommartrafik och får mer trafikanter mellan Fridhemsplan-T-Centralen då Blå linjen delvis stängs av. Utöver alla småfel i turlistan har det även blivit fel i tjänsterna till imorgon. Det satt en lapp på glasdörren in till mässen om att en del turnummer som angivits inte stämmer. Detta gäller turerna 60-69, om man fått en av de turerna är det ett annat turnummer som gäller. 62 är egentligen 61 eller vad det var. Skoj, skoj.

Snart ropade TLC på tur 8 igen, men denna gång för att meddela att polisen beordrat förbikörning av stn Hökarängen på grund av ett personrån. Gärningsmannen fanns på plattformen och ett gripande skulle göras. Även tur 7 och 9 fick köra förbi. När polisen i söderort väl givit klartecken om att det gick bra att stanna i Hökarängen igen, rånades en kiosk i Hässelby och västerortspolisen beordrade förbikörning av Hässelby gård eftersom gärningsmännen tänkte rymma med tunnelbanan. Trafikanterna undrade varför tågen inte stannade, men eftersom polisen inte ville förvarna om gripande fick informatören inte ropa ut någonting i högtalarna. Nåväl, efter dryga kvarten fick tågen återigen stanna i Hässelby gård och allt var frid och fröjd.

Nästan. Lite småkrafs till har vi allt att berätta. Föraren på tur 3 ropade förbryllat från Farsta strand där han hade tryckt på öppnaknappen mot plattformssidan och sedan klivit ut för att vända. Då hade han upptäckt att även dörrarna mot bergväggen var öppna… dörrarna stängdes illa kvickt och föraren gick noga igenom tåget innan det bar av norrut igen. I Alvik skulle en montör möta upp för att ta en titt på tåget.

Tur 37 fick i uppgift att avsyna plattformssträckan i Högdalen eftersom det rapporterats in en spårbeträdare därifrån, men tur 39 kunde strax upplysa TLC om att killen befann sig på norrspåret mellan Bandhagen och Högdalen. Där fanns det ett litet elskåp och bakom det hade han gömt sig. Döm om hans förvåning när två personer i rödsvart, med ordet ‘ordningsvakt’ på ryggen, grep honom. Tur 37 hade fått vänta i Högdalen under vakternas ingripande men kunde sedan lymmeln avlägsnats lugnt åka vidare.

Allmänt banaktuellt: Vid Gamla stan norrut, cirka femton-tjugo meter in i tunneln, vällde det in vatten så att hela frontrutan blev simmig. Ännu en sak att fixa på de outtröttliga banarbetarnas långa lista på banans småfadäser, med andra ord. Spåret på stn St:Eriksplan norrut är fortfarande svinhalt. Och på väggen invid spåret St:Eriksplan norrut hade något yxskaft sprejat en stor ful tag. Eftersom det är dygnet runt-trafik för närvarande lär den väl först tas bort under söndagsnatten…

Annonser

2 responses to “Förbikörning både här och där

  1. Även Svedmyra kördes förbi runt lunchtid, detta pga någon galning med yxa som löpt amok och målsägande senare påträffats vid tunnelbanan.

  2. Angående Gamla Stan så var det inte bara vatten…hel bron skakar i taket norrut så pass mycket att ids:erna skakar med risk att ramla ned…Ingen åkte förbi heller på nattpasset vad jag hörde med däremot var det en del förseningar även om det låg inom 5 min intervallet.

    Hyffsad lugn natt med inslag av det vanliga ”jag äger tåget och bestämmer när det skall gå” vänta bara på min kompis-som-håller-på-att-betalar-hålla-upp-dörrarna”-stilen 😦 Märkligt att det nästan alltid är samma kategori av människor som sysslar med sådant. Trisst med respeklöshet gentemot alla andra medtrafikanter.

    Ny tidtábellen..vilket skämt. Göra om gör rätt.
    Dessutom med typsnittet ariel 8 va? :-/ och jag som knappt har ledsyn 🙂

    Sist med inte minst vill jag skicka en glad gubbe till den nya? Miss TLC. Alltid trevlig och glad. Mer sådant. Det smittar åtminstone av sig på mig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s