Bortom alla gränsmärken

En pompös titel till ett pytteinlägg, det är grejer det! 😉

Visst stänkte det en skvätt, men mestadels var dagen torr och helgens ösregn var ett minne blott. Tur 42 blev tillsagd att stå still i Bandhagen och tur 40 fick gå på motspår ner till Högdalen, eftersom arbete med strömskenan på pågick och norrsträckan var strömlös. Detta var dock kortvarigt, eftersom 42:an fick köra vidare ganska snabbt. Ett tag senare ropade tur 36 att det verkade pågå något slags polisingripande med dragna vapen där han befann sig. Frågan var om han skulle stanna, köra förbi eller köra som vanligt. TLC konstaterade torrt att ingen hade informerat om ett sådant ingripande och att 36:an var välkommen att köra som vanligt.

Liksom igår var det full plattform på T-Centralen respektive Fridhemsplan och informatörerna på stn FHP undrade om förarna kunde ropa innan dörrstängning för att undvika det minikaos mängder avstigande/påstigande (som ska slussas iväg till en helt annan bana) kan åstadkomma.

Senare under eftermiddagen rapporterades det att dörrgränsmärke nummer ett på stn St:Eriksplan hade försvunnit från väggen. Det var nedslitet och kunde inte hittas, varpå det senare blev aktuellt med litet makadamtramp för ett trafikbefäl som gick på jakt efter den lilla runda metallbiten. Vid Gullmarsplan anmodades tur 34 ta det försiktigt eftersom en privatperson hade letat sig upp på motorvägsbron över spåren och ingen visste riktigt vad han tänkte hitta på. Men då det blev tyst om civilisten snabbt bör denne ha övertalats att lämna bron/blivit ledsagad därifrån.

Tur 9 togs ur trafik vid Guppet och kördes i transport in i depån på grund av något kullager, tur 23 fick en felkod om att körspaken var ur funktion men löste detta efter råd om att trycka ned spaken och gnugga den fram och tillbaka… och både förare samt TLC ondgjorde sig över den fabulöst väl sammansatta turlistan.

Annonser

One response to “Bortom alla gränsmärken

  1. VH: Radera min förra kommentar, jag läste helt fel.. :-$

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s