Midsommarrapporten

Midsommarafton. Hände det mycket? Nej, det kan man nog inte säga. Men givetvis finns det ändå en del att berätta:

Tur 61 hade nått Stora mossen norrut när en man i V1:an blev akut sjuk och föraren slängde sig på radion för att begära ambulans. TLC lyfte luren för att ringa, strax därefter ropade föraren igen och menade att en akutbil också behövdes; mannens puls gick inte att hitta. Tur 62 vändes i Alvik och blev en ny 61:a, samtidigt som tur 77 lades in på motspår mellan Alvik och Abrahamsberg. Ambulans och brandkår kom fram till Stora mossen, några minuter senare meddelade gamla 61:an att hon kunde åka men motspårståget var på infart och föraren fick istället tömma tåget för att sedan åka ut på linjen efter 77:an. Tur 61 blev en ny 62:a, begärde jourstäd i V1 och rullade mot Åkeshov. På plattformen i Stora mossen arbetade fortfarande ambulanspersonalen med att rädda den sjuke mannen, för att sedan transportera honom till närmsta sjukhus. Veoliahoran med kollegor följde hela dramat över radion och höll tummarna för att mannen skulle återhämta/klara sig.

Några timmar senare ropade tur 59 in spårspring i Gamla stan, vilket innebar att både bakomvarande tåg och röda linjen varnades. Det hade varit två personer som skuttat ner och sedan upp igen, en av dem hade gått ombord på 59:an men den andra syntes inte till. Därav varningen.

Midsommaraftonseftermiddagen var lugn med spridda skurar över banan vilka hindrade tristessen från att infinna sig. Vändtiden på fyra minuter i Skarpnäck hjälpte likaså den till med att hålla förarna på alerten.

Framåt kvällen ropade tur 83 att 81:an som stod norrut i Högdalen var målad, vilket förmodligen hade skett i Hagsätra. TL bad 83:an att kolla om klottrarna var kvar på ändstation och föraren kunde snart torrt konstatera att de var försvunna men att staketet var ordentligt uppklippt. När 81:an landat i Hässelby strand ropade föraren in detaljerna om målningen och fick veta att den synts mycket bra från TLC när tåget var i Gullmarsplan och att tågbyte var beställt. Tur 65 i Kristineberg flikade då in; ‘Har ni ett klottrat tåg i Hässelby strand? Fotograferna sitter i Kristineberg.’ -Som brukligt är, när wannabegraffarna har vandaliserat tåget, satt de och väntade på att tåget skulle komma söderut igen så att verket kunde förevigas och spridas på nätet/olika kanaler. Det var två stycken killar, en mindre till växten och en större. De satt på muren nedanför skolan, i linje med tvåvagnsmärket. Tur 58 fyllde i att de bar mörkblå kläder, jeans och att den ene hade en stor kamera i näven. TLC bad senare tur 81 att se om de fotograferade hans tåg för att stärka skadegörelsens proviniens och 81:an bekräftade att det gjorde de.

Tur 83 råkade på nästa varv ut för stenkastning på väg till Hagsätra och 81:an ombads ta det försiktigt. Vandalerna hade flytt sin kos, men skadan var skedd -föraren på 83:an rapporterade in att de hade träffat en dörruta särskilt illa och den var krackelerad. Men bara ytterfönstret, det inre var intakt. Detta skrevs på och sedan kom montören i stan för att tejpa den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s