Kurvig söndag

Värmen fortsätter att ligga som en tät filt runt Stockholm och turisterna kommer oftare fram för att fråga om vilka tåg som går till Gamla stan eller var vissa hotell ligger. Sommaren är speciell; det bubblar och sjuder av aktivitet under dagen, sedan när svalkan drar in över Riddarfjärden för att klättra vidare över söders höjder blir det alldeles stilla. Fyra-fem personer per station, om ens det, kliver på tåget som alltid lika troget kör dem hem.

Det var en lugn dag, ett tågbyte genomfördes på grund av att tur 8 hade en hytt med stinkande AC. Flera fyllor omhändertogs av vakter och tur 39 stoppades av polisen på T-Centralen. Även tåget bakom stoppades av polisen, eftersom de ville att föraren skulle säga åt TLC att stoppa turen på TCE. Det var oklart exakt vad polisen hade i görningen, men de lyfte ut en person ur tåget och gick iväg (utan att göra klartecken åt föraren), ett gripande kunde därmed iallafall bekräftas och föraren fick order att köra vidare.

Flera solkurvor rapporterades in och den som fanns i backen ner till Alviks station på norrspår krävde spårjourens omsorger. Tågen norrut stannades i omgångar medan arbetet fortskred, men när trafiken väl släpptes på ordentligt kändes en tydlig skillnad. Senare var det Högdalsdepåns tur att få solkurvor på medspåret bearbetade av jouren. Hemvändarna fick därför köra på motspår in i hallen.

Under helgen har linje sjutton körts på normalspår söderut och trafikanterna hade börjat vänja sig vid förfarandet när det under söndagskvällen blev enkelspårstrafik igen. Mycket spring mellan plattformarna förekom, eftersom det inte fanns informatörer på plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s