Tågbytesbingo

Tågbytena har blivit vardag; igår genomfördes tre byten. Tur 22 hade hyttdörrsproblem och byttes med tur 69, senare byttes även tur 5 på grund av en sur hyttdörr och tur 31 byttes med en tredje 60-tur i Högdalen. Idag bytte man tur 27 med 61 på grund av illaluktande hytt och tur 4 bytte med 65:an eftersom fyran dragits med felkod 1031 (som gjorde att tåget på vissa ställen fick för sig att börvärdet måste ner… till tio och under, varpå P-knappstryckning gjordes). Tur 8 ropade under sena eftermiddagen in att någon måste ha tagit sig in i hytten då hastighetsmätaren blivit sönderslagen. Tåget gick att köra och föraren fick summer, men det gick inte att se om man körde 10km/h eller 70…

Dagen var annars lugn, klagomålen på linje sjuttons tjugominuterstrafik avlöser varandra men det är vardagsmat nu. En herre menade att SL sysslade med kollektiv bestraffning, vilket är olagligt. Vidare svor han över att hemsidans formulär för klagomål inte fungerade. Samma sak sade en kvinna som var trött på enkelspåret och som i likhet med oss förare tyckte att det hade varit bättre att göra som vid renoveringen av Hammarbyhöjdens plattform. Hon hade försökt skriva till SL men formuläret ville inte bli skickat. Ännu en kvinna bekräftade att formuläret inte fungerade, även hon hade klagat. Men hon verkade inte vara lika upprörd som de andra. En positiv Skarpnäcknyhet för dagen var dock att handfatet på toaletten inte var nerspytt idag. Igår var det inte alls mysigt att öppna dörren och se sörjan. Vad värre är tog det förstås timmar innan något hände, trots multipla rapporter.

Sommar, sommar. Någon ryssvärme såg vi inte till. Solen stack fram en kort stund mitt på dagen men oväder ska det bli inatt, cirka 50 mm regn i Stockholmstrakten och klass 1-varning från SMHI, låter trevligt som bara den! En klass 1-varning innebär väder med ”vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner”. Vattenplask på innerstadsstationerna nu igen, med andra ord? 🙂

Annonser

7 responses to “Tågbytesbingo

 1. Suck, nödvändigt värre att slå sönder hastighetsmätaren.. 😦

  • Eller hur? Men det är underligt… folk som tar sig in i hytterna brukar klottra, rispa rutor eller liknande. Varför ge sig på hastighetsmätaren?

   • Kanske en protest mot att tågen kör för långsamt? Ingen hastighetsmätare = snabbare tåg, kanske vandalen tänkte.

 2. Åhnej! Med andra ord kommer Skogis-biljetthall bli en sjö igen. Tur man inte jobbar torsdag med andra ord.

  • Just nu är det uppehåll iallafall, men vem vet vad som händer sedan? Någon person hade sett en tromb (!) i Kungsbacka och i Solna har visst en byggställning rasat ned över järnvägsspåren.

   Skitväder.

 3. 50 mm regn vid niotiden och mer blir det. Tur att man slapp hämta posten i det här vädret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s