Livat på Hötorget

ATP-strulet vid Hötorget hindrade söndagen från att bli alltför tråkig. Då och då går tågen i nödbroms vid infart till stationen och behöver trycka P; förarna behöver bara ropa ‘tur X, Hötorget’ för att TL ska mumla ‘vagns- och förarnummer’…

Tur 39 fick ombord två musikanter i Abrahamsberg och sjasade av dem. De stod kvar och inväntade södergående tur 22 istället, men inte heller där stod lyckan dem bi. Ordningsvakter kallades för att avvisa dem från stationen och under tiden hann de bli utslängda från två tåg till.

Tur 41 åkte på dörrkrångel och stängde av en dörr, en halvtimma senare ropade föraren på tur 32 från Gamla stan norrut och var allmänt chockad. En man hade kommit springande i full fart mot dörrarna samtidigt som de stängdes och han hade haft en barnvagn med sig. Denna klämdes och samtidigt som föraren öppnade dörrarna igen passade trafikanten på att dödshota honom. Trafikanten bedyrade att han skulle döda föraren när de kom fram till T-Centralen. TLC ringde efter ordningsvakter och bad 32:an att krypköra. Det fanns dessvärre inga vakter att tillgå och trafikanten lugnade sig såpass att han sprang mellan vagnarna till V2:an med barnvagnen i högsta hugg.

Dörrpermissivtryckande har det blivit mycket av den senaste tiden. Det är inte bara i Alvik man måste attackera den svarta knappen, utan även i Kristineberg sedan några dagar tillbaka. Apropå Alvik fortsätter de osaliga felkoderna att spöka på bryggan där. Tur 4 fick till exempel felkod 13 ikväll och TLC började undersöka strömglappsmöjligheterna från bryggan och upp mot signalen. På flera ställen saknas ju plexiglaset som ska agera skyddsbräda. Flera saknade sektioner hittades av den efterföljande föraren.

Annonser

9 responses to “Livat på Hötorget

  1. Ibland kan man fundera på om folk tycker det är värt att åka dit för hot mot tjänsteman/olaga hot bara för att man ska hinna med tåget. Suck alltså! 😦
    Hoppas föraren repade sig snabbt.

  2. Plexiglas som skyddsbräda? Jag hoppas att det är mer än lagom tjockt plexiglas.

  3. Det är då själva fan att man inte kan fixa fram vakter när vi blir hotade. Om Det inte går får man väl ringa polisen? En förare blev spottat i ansiktet natten till söndagen och TLC bekymmrade sig inte ens om ett signalement.

  4. Tåget borde inte få sättas i rull förrens den agressiva/hotfulla personen har tagits i förvar av polis/ordningsvakt just med tanke på förarens psykologiska och fysologiska tillstånd.

  5. Håller med spike lite där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s