Påsar och hundtanter

Det var en riktigt lugn dag idag. Värmen har kommit tillbaka, den är inte lika stark som förut men visst märktes det på att trafikantmängden i innerstan ökade markant jämfört med hur det har varit under de mulna dagarna.

Tur 38 fick höra av några kontrollanter att han kanske hade ett sjukdomsfall eftersom en man låg på golvet i tåget. Efter att ha tittat till mannen rapporterade föraren att han antingen var full eller hade fått solsting och tuppat av. Nu satt han i vart fall i kontrollanternas sällskap och dessa skulle ringa om läget förvärrades med honom.

Sedan hoppade en sjuåring på ett tåg i Vällingby utan att vänta på sina föräldrar. Tur 39 fick i uppdrag att se om det var någon form av uppståndelse längsmed tågsidan som hade med detta att göra. När det tvärtom var lugnt på 39:an gick TLC ut med ett allmänt meddelande till tågen mellan Vällingby och Åkeshov om att alla skulle hålla koll utifall att pojken dök upp någonstans.

En förare på en artontur ropade om att en trafikant glömde någon blå påse på ett tåg vid Odenplan och undrade om den hade hittats. TL sade åt föraren att säga åt trafikanten att kontakta spärren. Föraren menade att det hade han redan gjort, han bara undrade om påsen hittats. ‘Det är bra om du överlåter trafikledandet åt mig!’, kläcker TL då ur sig. Det blir tyst en stund. Föraren förklarar att trafikanten följt med på hans tåg för att sedan fråga om påsen. Snart kom det ett anrop från en förare på sjutton som hade hittat den och påsen kunde på så sätt hamna i rätta händer Alvik söderut. Tur 22 hade en jobbig kvinna på sitt tåg och tur 21 ropade att en dam med hund vägrat sätta sig i M-delen trots att föraren hänvisat till den, dessutom var hon otrevlig. Föraren önskade sig vakter som kunde lära damen hyfs och att sitta i rätt del av tåget.

Tur 28 fick på kvällen ett underligt fel och ropade in detta till TLC. Dessvärre verkade föraren vara för stressad/förbannad och talade mycket fort. TLC hängde inte med, varpå hojtet ‘stationsinfon stänger av sig själv!’ utstöttes. Föraren fick order att omaktivera på bryggan i Alvik. Ögonblicken efter ropade TLC åt 28:an att köra in försiktigt till Alvik då det låg en kvinna på plattformen. Hjälp var på väg.

Någon timma senare tyckte en cyklist att han skulle åka norrut med tur 27 från Hökarängen. Föraren bad honom kliva av tåget, men han vägrade och parkerade sig i V1:an tills grupptrycket från de andra passagerarna blev för stort. Då gick han av med cykeln och lämnade förhoppningsvis stationen så att han slapp få vakter på sig.

Annonser

One response to “Påsar och hundtanter

  1. Måste ITL vara så nedrans otrevliga mot förarna som bara försöker ge service till trafikanterna genom att ställa en enkel fråga. 😦
    Sen vad trafikledandet har med påsen och göra kan man ju även ta sig en funderare på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s