I väntan på regnet

Det var en kvav och klibbig dag. Varmt, men ändå inte och över våra huvuden låg molntäcket grått och tungt. Vi väntade på ett regn som aldrig kom, iallafall inte förrän efter mörkrets inbrott då regnet stod som spön i backen.

Tur 33 hade en repig frontruta och fick tågbyte, tur 1 hade en läckande AC-enhet (vilka även fler hade) och plötsligt ropades det om spårhinder norr om staden, i Abrahamsberg/Vinkelboda. En kollega menade dock att det rörde sig om växelproblem. I vart fall ledde stoppet till spektakulära snabbvändningar och förseningar på tolv-tretton minuter.

Några timmar senare fick tur 42 nödbromshandtag draget i tåget och gick bak för att återställa. Efter ett tag meddelade föraren att passagerarna hade sett en kille dra nödbromsen för att sedan hoppa ner på spåret och springa tvärsöver det. TLC konstaterade att 42:an förmodligen hade blivit klottrad och visst var det så, efter en titt i Hässelby kunde klotter på V3:an rapporteras och planen blev att 42:an skulle byta vagnar med tur 43 i Hagsätra senare när den skulle in i hallen.

I väntan på tågbytet gjordes sporadiska anrop på radion, ett kom från Farsta där några tjejer satt och dinglade med benen från plattformskanten och ett annat var TLC som stannade fyra södergående turer från Skanstull och bakåt eftersom det var problem med växlarna vid Gullmarsplan. Några minuter senare meddelade en lättad TL att tågen var välkomna framåt igen. På grund av det lilla stoppet blev det småstruligt för linje 17 att åka exakt som den skulle, tågen fick vänta i Kärrtorp respektive Gullmarsplan några vändor innan kvartstrafiken jämnade ut tidsförlusten.

En halvtimma-timma senare ropade en förare att en kille hade slitit upp hyttdörren eftersom denne hade missat tåget. Han hade varit mycket arg och var kvar på plattformen (SLU eller MBP?). TLC bad nästa tåg att se om mannen stod kvar och beställde vakter. Tyvärr hade han försvunnit innan vakterna hann komma till platsen, det efterföljande tåget hade inte heller sett honom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s