Öppen dörr, stillastående tåg

Det mest upphetsande som hände under eftermiddagens första timmar var att tur 53 ropade in att han inte visste om han kunde köra in helt på Medis eftersom det låg en kartong mitt i spåret mellan rälerna. En trafikant berättade för den södergående kollegan att kartongen var tom, vilket vidarebefordrades till föraren på 53:an. Denne gick ned på spåret och plockade bort lådan, som mycket riktigt visade sig vara tom. En annan trafikant tog sedan hand om den och såg till att den slängdes/återvanns.

Några timmar senare verkade det ha blivit något fel i Björkhagen på norrspåret -tur 65 ropade in om fallande börvärde och likaså blev det för tur 66 och 67. Nu var det inte värre än att TLC kunde ordna bättre börvärde genom att genomgå en kort procedur i datorn, men iallafall…

Eftermiddagens stora händelse skull komma ännu några timmar senare, vid sjutiden, när TLC ropade på tur 67 och meddelade att han hade en praktfylla ombord som kunde vara lite stökig. Föraren kunde ju hålla koll. -Föraren i sin tur menade att han precis hade tänkt ropa på radion eftersom någon hade nödöppnat en dörr mellan Brommaplan och Åkeshov, vilket betydde att tåget nu stod still på banan enligt gällande praxis för sådana tillfällen. TLC utvecklade då informationen om fyllan; en jättefull man hade ringt SOS och sagt att han var inlåst i ett tåg och att han behövde hjälp därifrån. TL konstaterade att det förmodligen var densamme som hade nödöppnat dörren och att han nu kanske befann sig på spåret. Tåg stoppades bakom tur 67 och tur 68 styrdes om till Alviksbryggan medan föraren gick bak för att återställa samt för att se om mannen trillat ut. Runt sex-åtta minuter senare var föraren tillbaka i hytten och rapporterade att den fulle mannen satt längst norrut i V2. Det var han som hade nödöppnat dörren men för tillfället var han lugn och hade ‘grisat ner’ runtomkring sig (det luktade lösningsmedel eller dylikt enligt föraren). TL var mycket lättad och tillade att ordningsvakter var på väg. Dessutom skulle 67 bli en ny 68 och tur 68 blev då såklart en ny turen 67 -detta för att tågen skulle kunna gå i rätt tid söderut utan att det blev förseningar. En av nittonturerna vändes upp, men i övrigt var det sedan lugnt.

Framåt kvällen hojtade TLC att inget tåg fick stanna vid T-Centralen. Polisen hade beordrat förbikörning eftersom det hade begåtts grov misshandel i närheten och man nu tänkte gripa gärningsmännen. Lika snabbt som ordern hade kommit drogs den sedan tillbaka eftersom berörda personer håvats in.

Annonser

One response to “Öppen dörr, stillastående tåg

  1. Vilket mardrömsscenarium för trafikanterna om tåget inte hade fått stanna vid T-centralen och allt skulle som vanligt vara förarens/SL’s fel och inte polisens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s