Det heter visst makrolon.

På tur 38 hade några trafikanter blivit ofredade av en man. Han hamnade sedan på tur 39, där vakterna också grep honom när tåget hade stannat i Åkeshov. Trafikanterna kände sig mycket tryggare när de fick veta att han gripits, men de ville inte göra en anmälan.

Tur 4 rapporterade att en sektion plexiglas saknades ovanför strömskenan mellan Brommadepån och Alvik. TLC gjorde en notering över detta och passade på att upplysa oss alla om att det egentligen är makrolon materialet heter. Samma material som används i en del CD- och DVD-skivor, med andra ord. Och kategorin ‘dagens onödiga vetande’ är således avklarad.

Tur 34 krockade med en hel ‘skur’ fåglar strax söder om Brommaplan och tur 36 blev klottrad på tre fönster och bad om att få det sanerat omgående. TLC sade åt föraren att skriva på kluddet, tåget fick gå med rapport in i hallen. Föraren menade att han ville ha klottret sanerat eftersom det stod ‘BÖG’ över fönstren. Genast kallades jourstäd in och hjälpen kom vid T-Centralen. Harmlöst, kan tyckas. En slump att det skrivs under pågående Pridevecka? -Knappast. Det finns många homofober och hjärnlösa snorungar utan livserfarenhet som spär på HBT-hatet denna vecka. Det var bra att saneringen gjordes snabbt, ord kan ses som bara ord av vissa men de innehar alltid makt. Up yours, klotterslödder!

Senare på kvällen fick tur 23 stå kvar i Gullmarsplan norrut på polisens order. TLC sade åt föraren att säga att han hade tekniska problem med tåget och denne svarade glatt att det var lugnt, han brukade alltid säga att det var signalfel så fort något hände. Det verkar folk köpa, tillade han. Det verkade som om polisen skulle göra ett gripande eller dylikt på tåget. Sedan lyckades en förare orsaka ett treminutersstopp i trafiken genom att skriva upp sin tjänst fel och därmed komma försent till avlösningen av 33:an, vilket orsakade en och annan snabbvändning.

I övrigt var det lugnt. Mer livat verkar det ha gått till i Uppsalas busstrafik, där två busschaffisar och en bilist rök ihop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s