Tvåbent och fyrbent spårspring

Spårspring börjar i tidiga år. På Högdalens mellanspår lekte några ungar en lek som gick ut på att hoppa upp och ned på spåret. De slutade strax med detta när deras eget tåg kom och det bar av hemåt. Mellan Johannelund och Hässelby gård var det också spårspring i juniorklass, vilket engagerade tur 31-33. Efter sin första vistelse på spårområdet verkade ungarna dock ha tröttnat och försvunnit; både tur 32 och 33 rapporterade att sträckan var utan anmärkning. Det yngre klientelet fortsatte att ge förarna något att ropa om, denna gång var det tur 64 (?) som ropade att ungarna lagt något på spåret som han hade kört över. Tur 20 både varnades och blev ombedd att se vad det var frågan om. Föraren meddelade att hon sett ungarna, men det gick inte att se vad 64:an hade kört över. Knytten försvann in i skogen där de hörde hemma och besvärade inte sträckan Stora mossen-Abrahamsberg mer denna eftermiddag.

Några timmar senare hade problemen växt sig äldre och tur 41 ropade från Hötorget om att någon i V1:an, precis bakom ryggen på honom, spelade oerhört hög musik. Det var det högsta han hade hört och ordningsvakter efterfrågades. Vakterna kunde ta hand om musikplågaren först vid Fridhemsplan. Senare ropade TLC ut allmänt för att fråga tågen runt Thorildsplan om de hade fått med sig ungdomar som spelade hög musik -kanske var det dessa som hade undsluppit vakternas nät…

Tur 23 ropade från Skarpnäcksgrenen, där han hade kört på ett rådjur strax utanför tunnelmynningen på väg från Bagarmossen. Föraren var lite chockad, men mest förvånad och kunde fortsätta köra. Han menade att någon borde gå dit och ta en titt, lyfta undan det döda djuret. TLC undrade om det blivit någon skada på tåget av kollisionen och efter att ha inspekterat detta meddelade föraren att så inte var fallet. Rådjuret hade inte rammats, snarare hade det dragits in under tåget. Tur 26 ombads komma med en rapport om rådjuret, föraren svarade att han tänkt rapportera att han konstigt nog inte hade sett någonting. TLC sade åt föraren att han skulle hamna på motspår när det blev dags att köra norrut och södra bilens TB kunde därmed leta rådjur på sträckan Kärrtorp-Bagarmossen. Först meddelade han att sträckan var utan anmärkning och att trafiken kunde släppas på, men sedan blev det ändå fortsatt motspårskörning vilket tydde på att rådjuret till slut hade hittats. Motspårskörningen fortsatte under större delen av kvällen tills djuret kunde lyftas bort/hämtas.

Sedan rånades en spelbutik i Vasastan och polisen beordrade förbikörning av Odenplan. TLC ropade åt ett flertal tåg att köra förbi, men bara några minuter senare hävdes ordern och tågen kunde stanna vid stationen igen.

Tur 8 ropade runt niotiden från Guppet norrut om att en mycket aggressiv man rumsterade i V1:an. Föraren ville ha av honom så fort som möjligt och tänkte inte köra vidare förrän så skett. TLC lyfte luren till Trygg-C… och meddelade sedan föraren att vakterna skulle komma till undsättning först vid Slussen. Föraren hoppades innerligt att mannen skulle hålla sig lugn och TLC tackade så mycket för att hon körde. Strax ropade de igen för att upplysa föraren om att Trygg-C hade en bilpatrull på Ringvägen och att hjälpen kanske kom redan i Skanstull. Det gjorde den. Och åttan kunde sedan rulla vidare utan några fler allvarliga incidenter.

Och tur 7 ropade senare för femtioelfte gången för att be om tillstånd att trycka P eftersom tåget fick 1031 hela tiden vid uppladdning på Alviksbryggan…

Dagens snackisar:

Annonser

One response to “Tvåbent och fyrbent spårspring

  1. *spånar på anledningen till JO-anmälarens anmälan*

    Kan det vara så att mannen fått frågor från sin son om flaggornas innebörd, och då svaret ju rimligen bör vara ett ”alla vuxna har rätt att älska vem/vilka de vill” har alstrat följdfrågan ” …men du och mamma verkar ju inte älska varandra (fast ni är ihop fortfarande)?”, och att mannen då hamnat i en knivig situation?

    *pöh*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s