Nu blev det kväller

Extraturerna hade det litet hett om öronen denna eftermiddag. Tur 65 fick en mörk IDU redan vid uppfart från depån och rapporterade in detta. TLC sade åt föraren att omaktivera tåget, vilket gjordes och frågade sedan om allt fungerade, ivriga på att turen skulle köra vidare. Föraren menade att det fungerade till en början innan också, men att det sedan blivit svart. Och mycket riktigt hände samma sak. Föraren kunde inte köra vidare, utan fick köra tillbaka tåget till depån och hämta ut nya vagnar. Någon timma senare ropade tur 65 igen, denna gång hade det nya vagnssetet haft den dåliga smaken att få en 1031:a i Stora mossen och det gick inte att öppna dörrarna. En omaktivering gjordes som fungerade och sedan var trafiken igång igen norrut.

Tur 62 råkade utöver en temporär sekundär mod ut för något slags kommunikationsfel i V1:an som innebar att de ljud som den fasta hyttmikrofonen plockade upp gick rakt ut i tåget. Dessutom var det problem med stationsutrop, skyltar, med mera. TLC sade åt föraren att fälla säkring 17, vilket inte hjälpte. Föraren meddelade sedan att han tänkte fälla säkringarna 16 och 18, vilket däremot fungerade. Lagom till att det var dags att åka ner i hallen pep felkod 1 fram i V1:an också och det var säkerligen en smärre trave felrapporter som överlämnades till vagnmästaren efteråt…

Att folk har kommit tillbaka till stan syns tydligt; de hindrade dörrarna har flerfaldigats i innerstan och de odrägliga tonårspojkarna som brölar i öronen på en när de går förbi hytten är också tillbaka. Urk för helgen innan skolstart, säger vi bara och VH håller tummarna för att de nattarbetande kollegorna ska få slippa djävulskap.

TLC genomförde ett tågbyte för sexans räkning och senare på kvällen ropade man på ‘tåget i Åkeshov’, vilket besvarades av tur 34. Det var dock inte 34:an som TLC ville ha kontakt med, utan tur 28 som hade kört aningens för långt (turen ska vända i Alvik efter nio) och var tvungen att stressvända för att försöka hamna någorlunda rätt.

Spårspring hade vi såklart även denna dag; tur 9 rapporterade att några ungar korsade spåret i SKB eller dylikt. Och en allmän cyklistinvasion bröt ut på banan med jämna mellanrum…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s