En man, två spårbeträden

Måndagar brukar vara relativt lugna när folk har börjat arbeta igen. Något smärre kaos kan uppstå, men det är oftast hanterbart.

Björkhagens plattform var färdigrenoverad och linje sjutton gick med tiominuterstrafik till allas lättnad. ITV:erna i norra plattformsänden var dock inte inkopplade, varför det satt en plattformsvakt på stationen hela dagen. När norrgående tåg rullade in var det dags att syna tågsidan och sedan vifta glatt med pinnen. Självklart var det inte exakt samma person som stod där hela tiden, utan under den sena eftermiddagen avlöstes denna av ännu en pinnviftare.

Dagens händelse var spårbeträdet på stn Odenplan. TLC sade åt ett flertal turer att stå still eftersom en man hade varit nere på spåret i två omgångar. Föraren i tåget som stod inne på stationen meddelade att mannen var uppe på plattformen, varför TLC lät samtliga tåg rulla vidare medan förarna fick iakktaga stor försiktighet -detta gällde särskilt de norrgående tågen eftersom mannen gick på den vita linjen där och tittade ned mot spåret som om han hade tappat någonting. Tur 29 och 25 smög in från varsitt håll, TLC såg i kamerorna att mannen verkade ha stannat till och nu stod lutad mot staketet ned till gamla Spårvägsmuseet. 25.an fick höra från en trafikant att mannen tydligen verkade vara drogpåverkad och att han hade vankat fram och tillbaka i jakt på nycklar som han skulle ha tappat. Tågen fortsatte ta det mycket försiktigt under infart till stationen, några minuter senare var ordningsvakter på plats för att ta med sig karln från stationen varpå trafiken kunde rulla som vanligt.

Några timmar senare var mannen tillbaka och gick längsmed plattformskanten. Nu på södra sidan. Återigen ställde han sig till sist vid gamla Spårvägsmuseet där vakterna kom och hämtade honom. Igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s