Höstleda

Trots fler tåg på banan denna dag var det lugnt på radion, utöver de obligatoriska P-knappstryckningarna. Men ett par saker kan vi iallafall nämna:

Hösttidtabellen är igång och därmed rullade idag alla 70- och höga 40-turer ut på banan för att förstärka rusningstrafiken. När det då skulle köras en transport från bana 2 till bana 1 och sedan tillbaka mitt i alltihopa blev det köer samt väntetider för turerna direkt bakom. Värst av alla drabbades tur 32 som fick vänta två gånger på att transporten skulle köra undan, vilket resulterade i en tiominutersförsening som föraren ropade in till TLC. TL svarade i sin tur att man fick göra så gott man kunde med körningen. Visdomsord, eller…?

Någon timma eller två senare fick en tur sekundär mod på Skanstullsbrons norrspår. Den kom på rull snabbt, men väl inne på stationen blev det till att tömma ur och åka in i hallen. VH:s radio rasslade något förskräckligt, det var svårt att höra varpå info fick inhämtas av en kollega, som tyvärr inte heller visste så mycket. Men, men. Ett tag senare stod det en trasa (samma tåg eller den andra trasan?) på Hötorgsbryggan, med montör och förare ombord. Tiden gick. Föraren på den turen fick till sist lämna bryggan och gå till Hötorgets station för att därifrån åka till Guppet och fortsätta sin tjänst. Kvar var montören som svor och slet i hytten i sitt anletes svett.

Tur 3 råkade ut för en praktfylla som försökte tränga sig in i hytten eftersom den var öppen och han skulle med tåget. Föraren hade lyckats hålla honom ute, men var skakad. Han kom inte med tåget och stod på plattformen (i väntan på ordningsvakter får vi hoppas).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s