Jämna mellanrum

Dagen kan sammanfattas med två ord: jämna mellanrum. Det hände en sak, sedan var det tyst på radion, sedan hände en sak, osv…

Den tidiga eftermiddagen bjöd på vad som verkade vara en småförkyld Svedberg som meddelade att det var ett spårledningsfel i Alvik. Felet kom och gick, ibland kunde det vara grönt, för att andra stunder envisas vara rött. Experterna var på väg för att fixa det. Vidare upplyste han oss om att det pågick en filminspelning vid Brommaplan så att vi skulle vara beredda på det mesta (kameror, folk som lutar sig ut från vita linjen, etc, etc…).

Tur 6 rapporterade att det en grabb var ute och knallade söder om Gullmarsplan, i kurvan mellan Guppet och Skärmarbrink. Han såg ut att vara runt 13-14 år. TLC varnade omedelbart tågen och förarna började fylla i med ny information för att få en helhetsbild av läget. Tur 32 berättade att det inte bara var en kille, utan två och att de var kvar på spårområdet cirka 30 meter söder om Guppet. När tur 21 passerade området hade pojkarna börjat springa mot spiraltrappan som banarbetarna ibland brukar använda. Tur 71 såg hur två par fötter försvann uppåt och TLC kallade vakt, stationspersonal och fan och hans moster dit för att ta hand om spårbeträdarna. Men de hade redan hunnit upp och ut.

Två timmar senare ropade tur 32 från Ängbyplan. Föraren hade blivit överraskad vid Islandstorget av att bromsarna inte tog det allra minsta och hade därmed glidit förbi stationen med en vagnslängd, vilket innebar att han kört vidare till Ängbyplan. Felkod 8 visade sitt fula tryne i tågstatus och TLC sade åt föraren att skriva en rad om felet återupprepades. En stund senare skuttade ett rådjur över staketet i Tallkrogen, vilket rapporterades in snabbt av förarna. Djuret var av det mindre slaget och sprang mot Gubbängen på norrspåret, där det förmodligen hittade ett bra ställe att skutta tillbaka ut igen och södra bilen kunde därmed avbryta sin utryckning.

Under rusningen lät det som om tur 50 fick dörrproblem i Gamla stan, men det löste sig snabbt. Från Vällingby ropade tur 9 om en stirrig man som balanserade på plattformskanten och tur 44 ropade in att en man ombord på hans tåg var beväpnad med kniv. Ordningsvakter tillkallades omgående för att ta hand om denne. Strax efter rusningen gick tur 79 i nödis ett antal gånger och föraren meddelade frustrerat TLC att han tänkte skriva på det så att depåpersonalen fick ta en extra titt på plåtburken.

Kvällen var lugn, några fyllor, knarkare och sovande ropades det om men det är vardagsmat och brukar mest bli ordningsvaktsärenden.

Dagens snackis var att MTR har börjat ta kontakt med förarna angående övergången. De vill att förarna kommer till ett anställningskontor på Drottning Kristinas väg 25 vid KTH så tidigt som möjligt och gör sina uniformsbeställningar så att alla får kläderna i tid. Ju tidigare man dyker upp och beställer, desto finare premier får man. (Första veckan delar de ut två biobiljetter som belöning, följande två veckor är premien en biobiljett.) Man behöver inte dyka upp där för att gå över till MTR, men gör man sig omaket att åka till lokalen får man 3 timmar tid åter på kortet.

Uniformen levereras sedan hem i ett paket som kommer till närmsta postserviceställe och innehåller en diger lista saker; 2 st pikétröjor, 4 st skjortor (två långärmade/två kortärmade), 1 st cardigan, 1 st windstopper, 2 par byxor med benfickor, 1 st vinterjacka, en keps och en mössa, en scarf eller slips, 1 st underställ (!), ett bälte, 2 par handskar (tunna resp. tjocka), en halsduk… och en namnskylt. Uniformen är stenhårt könad -kvinnor får damuniformen och männen får herruniformen hemskickad, oavsett preferenser. Det går dock att byta exempelvis dambyxor till herrbyxor eller kjol istället om man föredrar det. Men i originalskicket är reglerna strikta. VH och några kollegor pratade om att arrangera en eventuell uniformsbytesbasar i mässen till julen, där alla som vill får byta bort sin scarf mot en slips eller vice versa…

Apropå premier och sådant: glöm inte den stora Hello Kitty-tävlingen! Det är bara tre dagar kvar på den, mejla in bloggnamnförslag ögonaböj om du vill ha chansen att vinna de två MTR-katterna! Gå inte och grunna för mycket, de bästa namnförslagen är ofta de som bara trillar in i skallen. VH-mejlen är som alltid veoliahora@gmail.com.

Annonser

5 responses to “Jämna mellanrum

 1. Underställ! Handskar! Sweet!

 2. Jag fick två underställ och skinnhandskar från Veolia inför kursen. Dock har byxorna ej kommit än. Det är nästan så att man ska göra sig besväret att åka förbi och beställa de nya MTR-kläderna nu!

 3. I SEKO:s infoblad stod det något om att de funderar på att byta poängsystemet mot ett tilldelningssystem också.

 4. blir svårare för herrarna att få tag på kjoltygen nu..
  🙂
  /stormen

 5. Underställ, unisex??? Blir det kanske en sån där gammaldags overall, med lucka där bak..? (Med texten ”MTR to the bitter end”.)
  Så dom är alltså redan nu medvetna om att den tillhandahållna uniformen inte kommer att räcka till när det bli vinter och kallt..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s