Kräkslördag

Lugnet efter stormen. Lördagseftermiddagen var ett perfekt tillfälle för alla förare som var med om gårdagen att ladda batterierna. Ytterst få saker hände. Någon tur hade problem med en ATO-knapp som hade fastnat i intryckt läge men detta rådde montören bot på under sitt andra besök. Tur 64 fick problem med radion i V3 och föraren svarade därför inte när TLC ropade på honom genom stan. Efter ett tag hade han fått ordning på den och ropade för att meddela detta. Som belöning fick han ett ‘bra jobbat’ och ett uppdrag att leta ryggsäck i V1:an när han kom fram till Skarpnäck.

Stackars jourstäd kallades in stup i kvarten för att städa bort spånade spyor. Det var många sådana denna dag, tur 83, 67 och 73 ropade alla och ville bli av med kräks av alla de slag. Stora, små och rinniga.

Tur 81 rapporterade att det fanns ‘en märklig person’ i grön parkas på plattformen i Bandhagen. Denna hade vankat fram och tillbaka där i över två timmar, ända sedan föraren var där sist. TLC lyfte luren till Trygg-C och varnade samtliga nittontåg för personen. Ingenting mer hördes om henne/honom. På vägen tillbaka in mot stan ropade 81:an igen. Denna gång för att varna kollegorna eftersom det sprang en katt på spåret söder om Enskede gård. Då ingenting mer hördes om den heller får vi anta att kissen sprang ut under staketet någonstans i närheten.

Tur 61 ropade om en aggressiv man i tåget som trakasserade de andra trafikanterna och bad därför om ordningsvakt. Men det fanns inga att tillgå -föraren fick veta att de eventuellt skulle komma efter vägen, förmodligen i Skarpnäck. Strax efter det meddelade TLC tur 71 att det skulle bli tågbyte norrut mellan tur 55 och 71 eftersom 55:an hade fått plattor och 71:an skulle hem till hallen.

Annonser

One response to “Kräkslördag

  1. Natten verkar ha varit jobbig, i alla fall för de som blev instängda i tåget mellan GAS och TCE.

    Hörde talas om att det varit pisskalas i vagnen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s