Öppna dörrar

Söndagseftermiddagen var lugn, liksom lördagens var. De nattarbetande kollegorna berättade om kaos, stillastående tåg och motspårskörning som allt skulle ha ägt rum under natten.

Nu åter till söndagen… det ropades om en cyklist i Hökarängen och tur 1 kunde fylla i att denne cyklade runt på plattformen. När trean rullade in var cykeln dock borta. Tur 3 ropade senare in att det låg en man på en bänk på stn Hötorget. Det verkade som om han försökte sova, blicken var enligt uppgift ‘helt borta’ och ordningsvakter kallades till platsen för att titta till honom.

Senare på eftermiddagen ropade tur 8 från Gullmarsplan att det såg ut som sprucken avlösning söderut. TLC kontaktade TX (som enligt rykten haft en hård dag efter flertalet sjukskrivningar) som inte hade något ljust besked att ge. Men som tur var dök avlösaren upp och allt var frid och fröjd i hela 30 sekunder, tills den nya föraren upptäckte att dörrarna inte ville gå igen. En omaktivering senare var turen äntligen på rull och passerade Skärmarbrink, för att sedan åka fram till Blåsut där dörrarna åter öppnades och inte gick igen. TLC gav order om utrymning, åttan skulle gå i transport till Hökarängen efter en till omaktivering. Tur 9 låg alldeles bakom och väntade tålmodigt i Skärmarbrink. Det tog en stund innan nian fick åka vidare söderut eftersom åttan gick i nödis  efter omaktiveringen men en P-knappstryckning senare var trafiken igång. Väl ute på bryggan beordrades åttan ställa in ett G och gå i transport norrut tills vidare. I Gullmarsplan togs turen åter i trafik.

Tur 38 gick i sekundär mod norr om Brommaplan och gjorde två hyttomaktiveringar samt en hel omaktivering innan tåget ville rulla vidare. Eftersom tåget hade fått sekundär mod tidigare under dagen ordnade TLC ett tågbyte med tur 37 i Hagsätra. När 38:an var på väg söderut fick föraren problem med en dörr i tåget som inte öppnade sig på flera stationer. Lösningen blev att stänga av den. Kort därefter ropade tur 35 från Skanstull där en tjej säckat ihop på en bänk och börjat kräkas. TLC varnade för sjukdomsfall på plattformen och tågen de fortsatte rulla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s