Hundtaxi mot Farsta

Tur 78 åkte in i Högdalsdepån på sitt första varv idag, eftersom något spån varit fyndig nog att måla på V2:an. Därmed försvann en extratur helt från banan och trängseln blev värre för tåget som fick köra bakom luckan 78:an lämnade efter sig. Smart, klottermiffo. Även tur 25 ropade om klotter men i det tåget hade de mest kletat upp tags överallt.

Tur 22 ropade att en trafikant hade sagt att det satt en kvinna i tåget som verkade ha tagit en överdos. Tågen bakom stannades medan föraren gick bak för att se hur läget var, men han var strax tillbaka och körde vidare då det inte hade suttit någon utslagen kvinna på den plats som beskrivits. Trafiken kunde lugnt fortsätta rulla.

Tur 35 hade felanmält sin fristående AC-enhet som inte fungerade alls och montören kom för att titta på den när föraren körde åt andra hållet. När det var dags att köra från den AC-lösa hytten igen undrade föraren vad montören hade kommit fram till. TLC blev lite småställda men meddelade sedan att montören hade sagt att han hoppades det skulle lösa sig när föraren bytt körände. Hade det inte gjort det? Föraren kunde bekräfta att nej, det hade det inte gjort. Frågan var nu huruvida tåget behövde akutbytas eller ej. Eftersom den fasta hyttfläkten och luftbytesfunktionen fungerade blev svaret tills vidare nej.

Dagens följetong var hundsåpan i Farsta. TLC sade åt tågen att ta det lugnt då det fanns en herrelös hund på plattformen i Farsta centrum. Snart ropade en förare att hunden gått in i hans V3:a och åkt med till Farsta strand. Rapporterna haglade om hundens fram- och tillbakaåkande; förmodligen hade den tappat bort husse eller matte på någon av stationerna och letade förgäves efter denne. Utmattad däckade hunden sedan i Farsta strand, där den låg i södra änden på plattform två och såg svulten och rädd ut. Några trafikanter ringde efter hjälp och de såg även till att vovven fick vatten. Föraren på tur 1 gav den sin lunchmacka. TLC ropade för att tacka för hjälpen, samtidigt som de meddelade att ägaren hade hört av sig och var på väg till stationen för att hämta hem sitt husdjur. Efter att ha hämtat krafterna bestämde sig dock vovven för att det var dags att ge sig ut och leta igen, varpå den klev på första bästa tåg och åkte tillbaka till Farsta centrum. Där slutar historien, men eftersom den senare inte sågs till igen antar vi att allt slutade lyckligt.

Kvällen bjöd inte på så mycket mer än några fyllor och lite mer tappade samt kvarglömda saker. I övrigt får man nog betrakta det som ett välkommet avbrott i tappat-statistiken att en förare under eftermiddagen tappade ner sin egen mobil på spåret vid en vändning. Men då han ju såklart hade spårbehörighet var det bara att klättra ner och hämta upp den igen.

Annonser

4 responses to “Hundtaxi mot Farsta

  1. Det verkar vara något fel med WordPress just nu… Inga inlägg går att posta.

  2. Hålla oss på sträckbänken så här genom att slänga ut ett saftigt köttben men inte släppa på kopplet.

  3. Sådär, då gick det till slut att posta inlägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s