Grådaskig lillördag

TLC gick ut med flera allmänna meddelanden under dagen vilka samtliga handlade om att de hade problem med att se tågen på tavlan på grund av ett elfel som inträffat tidigare på dagen. Kanske var det regnet, kanske var det slumpen, vem vet.

Tur 33 ropade om att trafikanter kommit fram och berättat att det satt en märklig man i tåget som påstod att han hade en kniv som han skulle börja döda människor med. TLC lyfte luren till Trygg-C och föraren fick hålla utkik efter knivmannen. Denne lyckades dock undgå all vidare uppmärksamhet och föraren kunde inte se någon person som matchade beskrivningen heller.

Någon timme senare var det dags igen; nästa kapitel i elfelet dök upp och slog ut systemet. Förarna ombads kontrollera att signalerna låg rätt och att tågvägarna var korrekta. Dessutom föll flera tågidentiteter bort. Som om inte elstrul vore nog kom snart meddelandet om att det skulle vara en beredskapsövning på stn Medborgarplatsen, varför ett större antal soldater kunde förekomma på plattformen. Förvarningen sändes ut så att förarna inte skulle bli oroliga samt för att kunna informera trafikanter som säkerligen kom för att fråga vad det var som försiggick.

Tur 42 ropade sedan om att han fått en uppgift om att en kvinna låg avsvimmad i tåget, för tillfället befann han sig mellan Globen och Enskede gård och gick, så fort tåget hade stannat och dörrarna öppnats, för att se hur det var med kvinnan. När föraren kom tillbaka till hytten kunde han rapportera att det mycket riktigt fanns en avsvimmad kvinna i tåget, hon såg närmast medvetslös ut, men hennes manliga sällskap försäkrade att allt var i sin ordning. TLC konstaterade att de säkert visste bäst själva och lät saken vara. De tu hade senare lyckats släntra av tåget så det var nog ingen större skada skedd. Kanske var det till och med det berömda paret som med jämna mellanrum återfinns på linje nitton, vilka har hamnat på stillastående tåg i väntan på ambulans de gånger tjejen har däckat av berusning/påverkan.

Lite klotter hann vi med också, när tur 24 ropade in tags här och var. För övrigt var det en slirningarnas dag mellan T-Centralen och St: Eriksplan; ett stort antal förare ropade om halka däremellan -särskilt vid SEP såklart. Och visst sjutton börjar det kännas för jäkla löjligt att alltid behöva smyga igång tågen norrut för att slippa slirning just där…

Hello Kitty-tävlingen: Vi diskuterar hur vi ska göra, om tävlingen ska förlängas eller om vi bara ska lotta ut katterna. Det har kommit in många bra förslag, men inget har riktigt klickat även om de två favoritförslagen Tunnelseende och Mutterhora är himlans trevliga.

Annonser

10 responses to “Grådaskig lillördag

  1. Apapap, ST:Eriksplan förkortas SEP å inte STE 😉

  2. Hur förkortas brommaplan?

  3. Slå två namn i en smäll med Tunnelhora! 🙂

  4. Tur man snatchade ”spontanavgång” innan er! 😉

  5. Det verkad vara något jättefel igår. Alla signaler både på tvär och Nockebybanan slog om till rött under två sec utan förvarning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s