Två vagnar i rusningen

Det var en kvarglömdhetens dag idag. På tur 23 hade någon glömt en barnvagn som återfanns av föraren och lämnades över till ägaren. Tur 33 fick uppdraget att leta igenom sina vagnar i Hagsätra efter en plånbok, vilket var som bortblåst. Vad föraren däremot hittade var en påse full med MTR-saker, där det bland fanns annat ett anställningskontrakt. Påsen plockades senare med upp till TX. Tur 35 fick leta efter en Tempurdyna, ännu en tur letade plånbok och tur 8 hittade ett par övergivna kryckor i Tallkrogen.

Tur 75 ropade från Högdalsdepån där det bara fanns två vagnar på spåret. Föraren undrade om TLC hade hört något om huruvida det bara fanns två eller om det skulle vara tre. TLC kollade och två var alldeles korrekt. Man kan förstå att föraren kanske blev litet kallsvettig; tanken på två vagnar genom stan söderut i rusningstrafik är inte direkt lockande. Mycket riktigt orsakade den stackars turen sedermera köer genom staden efter att ha vänt i Alvik. Tågkön ledde till mycken frustration hos förarna och en frågade syrligt över radion om inte TLC kunde trolla bort den sena linje sjutton som körde framför honom så att det gick att köra normalt. TLC svarade obekymrat att de tyvärr inte var trollkunniga och gåsmarschen genom staden fortsatte. En andra tur åkte också ut i trafik med bara två vagnar -tur 49 har vi för oss att det var. Spekulationerna var många kring vagnbristen, men någon nämnde plattor på grund av innerstadshalka som en trolig orsak.

Apropå innerstadshalka ropade tur 22 om att han hade en osedvanligt ivrig halkvagn och efter att ha diskuterat saken fram och tillbaka inflikade en förare hjälpsamt att det var samma vagn som han hade haft dagen innan när vagnssetet gick som tur 2. Under eftermiddagen lös dock halkropen från St: Eriksplan med sin frånvaro. Det skulle dröja till runt halv åtta innan en förare menade att han iallafall tänkte klaga på underlaget då det hade slirat och haft sig när han stannade norrut. TLC gjorde en anteckning och vi konstaterar att innerstadshalkan fortsätter… om än i mindre skala.

När det så smått började skymma rapporterades tur 41 ha blivit målad i Hagsätra. Målningen täckte stora fält på V3:an och vagnen blev snabbt fotograferad utefter banan av en ung kille med grå tröja och keps. Som tur var hade 41:an inte passerat Gullmarsplan när anmälan om klottret kom och därmed gick det smidigt att tömma ur, vända den på bryggan och köra in tåget i hallen. Mer tåg for in i hallen. Tja, eller ett; turen 1 fick tågbyte vid Gullmarsplan eftersom hallen ville ha in vagnarna.

Kvällens miniföljetong var Gubbängens station, där ljuset tändes och släcktes hela tiden. Tur 2 fick frågan om det fortfarande gick att trafikera stationen och svaret blev ja eftersom det finns mycket kringbelysning i området. Snart kom nästa rop om att belysningen hade slocknat och då frågade man tur 3 om det gick att trafikera. Även trean tyckte att det fungerade och stationen stängdes inte av vad vi vet. Personal anlände snart för att få ordning på det hela och kanske sitter de där än…

Dagens snackis:
SL gör en alternativ tidtabell för svininfluensan utifall att stora delar av arbetsstyrkan blir sjuk samtidigt. Vem vet, det kanske blir helgtrafik under hösten?

Annonser

3 responses to “Två vagnar i rusningen

  1. Målningen täckte stora fält på V3:an och vagnen blev snabbt fotograferad utefter banan av en ung kille med grå tröja och keps.

    Det är där som tyfonen kommer väl till pass.

  2. ”tur 8 hittade ett par övergivna kryckor i Tallkrogen”

    Har SL/Veolia börjat utföra under nu också ;).

  3. Har SR börjat anställa analfabeter? Det verkar sympatiskt!

    Jag måste erkänna att jag hoppas lite på en ordentlig civilisationsomstördande influensavåg i höst/vinter, bara jag slipper bli sjuk. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s