Ett Ufo i förorten

Ännu en dag ett liv. Och lugnt på radion.

Tur 76 ropade om att det vobblade och höll på varje gång han startade tåget, vilket ledde TLC till att misstänka ett boggiefel. Tur 37 ropade sebare under rusningen och hade problem med sin radio som det stod ‘Ufo’ på, vilket brukar betyda att vagnens hemmabana inte är bana ett. Det i sig var inte så underligt, men att radion från och till fick in bana 2 istället för 1 var mer bekymrande. ATP:n verkade också småstrula och snart kallades det på en montör… som inte kunde göra så mycket åt saken. Under tiden hade TLC meddelat att SL-personal höll till vid T-Centralen och att de eventuellt skulle inspektera ATP:n, ATO, ATC etc. genom att åka med en bit i hytterna på tågen. VH såg dock ingen sådan personal i stan.

Från Slussen rapporterade tur 78 att hyttdörren hade fastnat i plattformen norrut. Det blev ett kortare stopp på någon minut bara. I Hagsätra brann det. Tur 41 meddelade att branden dock inte var på tunnelbanans område utan strax bakom stationen, i ett skogsparti. En ordningsvaktspatrull åkte dit för att bedöma läget och även södra bilen satte kurs mot stationen. Vakterna kunde inte lokalisera branden och bedömningen blev att den inte påverkade fortsatt trafikering, varpå södra bilen kunde avbryta sin uttryckning.

När 41:an senare rullade genom stan ropade han om tågkänning. TLC bekräftade att det var trångt med tågen fram till STora mossen. Något allmänt strul verkade ha hänt med tur 79, 39 samt några till eftersom föraren på 39:an inte fick någon avlösning vilket i sin tur gjorde att flera avlösningar sprack. 79:ans förare körde in i VY och kontaktade TX. Efter en halvtimma tycktes trafiken ändå rulla på bra och övningstågen åkte ut på banan. Tur 42 hade någon fylla som lyftes av i Alvik och fick städ på en förorening denne hade lämnat efter sig. Senare ropade tur 32 om en äldre man i Alvik som släpade runt på påsar och ville norrut -förmodligen var denne också en fylla eller dylikt eftersom vakter plockade av honom från tur 27 på plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s