Ett sabla nödbromsande

Tur 26 ropade att han hade fått rapporter om en man som gick runt och ‘knuffade’ på folk i tåget. Detta blev ett fall för ordningsvakter. Sedan fastnade två av tur 37:s dörrar i Råckstas plattformskant. Ett tågbyte med tur 78 i Högdalen söderut ordnades snabbt. 78:an hade dock småproblem med tågidentiteten hela vägen, trots omsnurrat tumhjul. TLC fick radera tåget och döpa om det.

Tur 10 fick ett nödbromshandtag draget i Gamla stan söderut. Tågen stannades ett efter ett medan föraren gick bak för att återställa. Snart meddelade han förbryllat att han inte hittade det dragna handtaget vare sig i V1 eller V2. Efter en titt i tågstatus verkade det vara i V3:an som problemet låg. Efter mycket slit rullade tåget och föraren meddelade att det var i V2 som handtaget hade dragits. Tågkön började så sakteliga åka söderut.

Tur 28 felanmälde sin V1:a och föraren menade att han hade haft samma tåg flera gånger på sistone. V1:an slirade något alldeles förskräckligt och det första dörrparet fick spärras både vid Rådmansgatan och St: Eriksplan. I Åkeshov omaktiverades tåget, eftersom VM över luren hade sagt att det var det enda man kunde göra med sådana vagnar.

Dagen var lugn. Men på kvällen började spårspringet i enlighet med fredagstabellen… Tur 33 och 36 fick avsyna sträckan bandhagen-Svedmyra i bägge körriktningar på grund av spårbeträde, samma sak blev det för tur 27 och 44 mellan T-Centralen och Hötorget. När allt meddelats vara utan anmärkning mumlade TLC att det verkade vara alla spårbeträdares dag och gav 44:an order att avsyna sträckan T-Centralen och Gamla stan…

Tur 8 fick två nödbromshandtag dragna vid Hötorget, i V1 och V2. När föraren hade gått bak och återställt rapporterade han att en hel armé vakter behövde skickas då runt tjugo personer höll på att slåss i tåget samt ute på plattformen. TLC hade redan tidigare stannat tur 31 vid T-Centralen och höll nu kvar den eftersom det verkade ha blivit ‘generalstopp’. Nästa stund rullade åttan vidare och meddelade att hälften av de som bråkat var kvar på plattformen, resten fanns i tåget. TLC gjorde sig beredda på ett storslagsmål men efter en titt i kamerorna verkade allt vara lugnt och 31:an kunde även den köra vidare, om än försiktigt för säkerhets skull.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s