En inte helt vanlig lördag

Fyllor, fyllor, halkvagnar och cyklar. Det är en kort sammanfattning av lördagen i helhet. Men sedan har vi också händelserna som stack ut:

TLC ropade på tur 74 för att be föraren ta det försiktigt in till Rådmansgatan eftersom de hade fått rapporter om ett sjukdomsfall på plattformen. En annan förare hann före och meddelade att det var en ‘helt vild’ ung kvinna på plattformen. När 74:an väl sände från stationen var det med informationen att kvinnan som var i 20-30årsåldern hade varit på väg att hoppa. Ordningsvakter behövdes, helst flera stycken. Nästa tur kom sedan med uppdateringen att flera personer höll i kvinnan som nu satt ned och fortfarande var mycket upprörd. Personal och Citybilen fanns snart på plats och förhoppningsvis fick kvinnan den hjälp hon behövde samt mår bättre.

Tur 61 fick på T-Centralen veta av en trafikant att det låg två personer på bana 2:s spår. TLC kontaktade TUB 2 omgående och hörde vidare med 61:an om det påverkade bana 1 i någon omfattning. Nej, svarade föraren och berättade att det tydligen var så att en person hade trillat ner på spåret och två andra hade då hoppat ner för att rädda denne. Alltså var det tre personer på spåret. Men hjälp var på väg, tillade hon. Personal kom gående längsmed plattformskanten och röda linjen var nu varnad.

Runt sjutiden ropade tur 62 från Kärrtorp om att tur 63 som stod på andra sidan plattformen hade en cykel med kedja ombord. Då sådana inte är tillåtna på tunnelbanans område var det rimligt att trafikanterna gick av. TLC ropade på tur 63 att stå kvar. En stund senare ropade 62:an igen. Föraren hade gått över till det andra tåget eftersom cyklisterna fanns längst bak, han hade försökt tala med dem men en annan person som inte hade med saken att göra, en vithårig man, hade då slagit till honom. Föraren åkte nu norrut, förståeligt chockad. Den vithårige mannen blev kvar på plattformen, dit det skickades vakter och föraren valde att polisanmäla händelsen vilket är helt i sin ordning. Anmälan gäller givetvis våld mot tjänsteman.

Annonser

3 responses to “En inte helt vanlig lördag

  1. Gubbjävel helt enkelt!

  2. Stackarn hade ju vitt hår, klart att han var arger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s