Anger management och dubbla tågbyten

Arton vände i Abrahamsberg ett tag under eftermiddagen och sedan någon timma till på kvällen. Detta berodde på att man arbetade med strömskenan och litet annat i Brommadepån.

Även denna dag var lugn, lite rop om fyllor och cyklar förekom på radion som vanligt. Några timmar senare meddelade TLC att det fanns en aggressiv man på stn Fridhemsplan, för säkerhets skull ombads förarna ta det försiktigt vid infart. Strax ropade tur 8 att mannen hade försökt ta sig in i hennes hytt, men han hade blivit kvar på plattformen när hon snabbt stängde dörren för att köra vidare norrut. En kvart gick och ordningsvakter letade igenom ett tåg ståendes i Slussen efter samma man. Han plockades av, men dök senare upp på stn St: Eriksplan drygt nio minuter senare… där han klev ombord på den nu södergående tur 8. Vakter mötte upp vid T-Centralen för att lyfta av honom. Efter lite jagande fram och tillbaka grep de mannen och föraren på åttan tillfrågades av TLC om hon ville göra en polisanmälan mot honom. Föraren undrade om det var värt att anmäla och fick fundera över saken medan det kördes till Farsta strand. Hon fick meddela TLC sitt beslut via telefon.

Tur 26 hade fått en vagn som enbart körde i sth 60. TLC frågade givetvis om andra felkoder och föraren rapporterade att felkod 123, ‘den om för många uppladdningar’ fanns på IDU:n. Trots flera felanmälningar och omaktiveringar rullade vagnarna hela dagen på banan. Först runt halv nio ordnades ett tågbyte i Skarpnäck, men inte med en existerande tur utan med ett byteståg från depån. Nu visade det sig emellertid att det inte heller var kördugligt eftersom tippfunktionen på förarstolen var trasig enligt föraren, som ville ha ännu ett tågbyte. TL kliade sig i skallen och meddelade sedan att han kunde byta med tur 25 i Skarpnäck eftersom den var en hemgångare. Tur 25 menade att ‘felet i ekvationen’ var att hon skulle åka som en nitton till Högdalen. Aj sjutton, tänkte TLC och mumlade att något annat måste hittas på. Förmodligen höll de 25:an på Alviksbryggan tills 26:an kom dit och gjorde bytet där istället, eftersom tur 6 senare fick order att tömma snabbt i Högdalen då det var ‘trångt’ med tåg bakom hennes.

Sedan utbröt smärre förvirring kring frågan om huruvida tur 3 skulle bli avlöst vid Gullmarsplan på plattform tre eller på mellanspåret i Högdalen. TL letade i papper och rutiner för att sedan ropa Gullmarsplan, ty det var ju så man gjorde under vardagarna. Några ögonblick senare meddelade man att det var Högdalen som gällde… för att sedan kompromissa med ‘blir det Gullmarsplan så blir det, om inte så Högdalen då’.

Och så kom regnet; tio i tio öppnade sig himlen för att skölja bort hela veckans besvär, slit och släp.

Annonser

One response to “Anger management och dubbla tågbyten

  1. Funderar lite över vad man kan polisanmäla honom för? Ofredande,försök till olaga intrång?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s