Äppelkriget

Eftermiddagen inleddes med diverse småfel. Bland annat ropade tur 20 från Skanstull om att föraren han nyss hade avlöst sagt att en dörr i V3 var avstängd, men att det inte var skrivet på. Föraren undrade om TLC hade fått något om det tidigare, vilket fick ett nekande svar. Istället fick föraren skriva en vagnfelsrapport utifrån det lilla han visste om felet.

Drygt en halvtimme senare ropade tur 29 från Åkeshov. När föraren hade tagit i HS-plomben för att kontrollera den hade silvertråden gått av och eftersom ett brutet HS är tubens största no-no ombads han byta körände och åka ut på bryggan för att där invänta hjälp. Tur 77 som var på väg mot Åkeshov för att gå i trafik blev hastigt omturad till en 59:a med destination Skarpnäck för att därifrån sedan åka i 29:ans tid norrut. När man väl hade fått ordning på tur 29:s HS-plomb gick tåget i transport söderut och 77:an behövde därmed bara köra norrut till och med Odenplan -29:an vändes upp på bryggan Rådmansgatan för att skugga 77 samt ta över trafikanterna som skulle åka mot Åkeshov.

Rusningen hade, som vanligt är numera, luckor då flera extraturer var inställda även denna dag. Och förare verkade det dessutom lida brist på; tur 1 hojtade att det var sprucken avlösning norrut i Alvik men fick köra vidare, varpå avlösningen även sprack för tur 43 som föraren på ettan skulle ha tagit över. Förarna hamnade till slut rätt efter en norrsläng, i samma veva rapporterade föraren på tur 76 med trött stämma från Högdalen att ett nödbromshandtag var draget i hans V2:a. Handtaget visade sig självfallet bara vara draget på rent okynne och grabbarna klättrade runt inne i vagnen eller på saker på plattformen, som VH tolkade det.

Mer grabbar i vandaltagen blev det. Tur 35 meddelade ilsket från Stureby att han hade blivit ‘prickad av en grabb som kastade äpplen’. TLC undrade om allt var okej, varpå föraren sade ‘Min överarm gör ont. Aj.’ TL förhörde sig med föraren om vart han eventuellt ville bli avlöst, om personbeskrivning, etcetera. Föraren menade att han kunde köra vidare, men det hade lika gärna kunnat vara huvudet eller något liknande som äpplet träffat och han ville att de skickade ordningsvakter dit omgående. Trygg-C ringdes ögonaböj och infarande tur 33 uppmanades ta det försiktigt vid dörrstängningen i Stureby. Föraren på den turen replikerade syrligt att hennes tåg precis hade träffats av äpplen; det verkade vara flera stycken äppelbeväpnade killar som rörde sig runt stationen. Även tur 36 varnades och ordningsvakterna var på väg. Men tyvärr hade våldsverkarna försvunnit snabbt från platsen och återfanns inte i området.

Några felanmälningar och OV-aktioner senare kom kvällen. Och med den ett allmänt meddelande om att en man på stn Odenplan förmodligen tänkte göra något dumt. Tur 1 och 42, som strax skulle stanna där, beordrades ta det mycket försiktigt vid infart. Väl inne på stationen hade polisen anlänt till platsen för att leta reda på mannen och de slösade ingen tid; tur 42 ropade att polisen höll kvar hennes tåg, TLC bad föraren vidarebefordra att mannen skulle befinna sig i södra änden på plattformen. Polisen befann sig dock tydligen redan på norra sidan. En stund senare rullade 42:an söderut och TLC släppte på trafiken i bägge riktningar… då ropade föraren på tur 1 att polisen nu höll kvar hennes tåg. TLC höll kvar de norrgående tågen på sina respektive stationer tills ettan följde upp med att polisen inte hade hittat någon i hennes vagnar heller. Tågen fick då rulla som vanligt, med reservation för Odenplan, där försiktighet fortfarande rådde för säkerhets skull.

Annonser

2 responses to “Äppelkriget

  1. Snorungarna är så kreativa nu förtiden, är det inte sten,ägg,etc så är det äpplen de kastar på tågen/förarna, det är ju förjävligt att vi som jobbar i tunnelbanan snart måste börja använda kravallutrustning när vi jobbar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s