Halvrörig lillördag

Tur 77 fick sekundär mod i Råcksta söderut, vilket innebar en omaktivering samt P-knappstryckning. Detta verkade fungera och artonturen som stod på mellanspåret kunde köra som vanligt utan större förseningar. En trekvart gick, sedan ropade tur 5 från Tallkrogen att han var på väg bak för att nödöppna en dörr i tåget, eftersom en killes väska hade fastnat i den. Uppenbarligen hade han åkt med den på vänstra utsidan sedan Skärmarbrink. Några minuter senare hade väskan räddats och båda arton rullade vidare.

Runt fyratiden meddelade TLC att en filminspelning skulle äga rum vid Slussen en halvtimme senare. De följande två timmarna kröp således en entusiastisk snubbe runt på vita linjen med en liten videokamera medan rusningen pågick för fullt runtomkring. Tur 40 ropade från T-Centralen söderut om att en man hade ‘slängt’ en väska på spåret framför tåget och ville hämta den. Då något dylikt är farligt när det åker förbi så många tåg på stationen hade förare och annan personal försökt förklara för honom att han skulle vänta tills någon kunde hämta upp väskan. När TLC, efter att ha stannat ett antal tåg bakom, sade åt föraren att det gick bra att hämta upp väskan åt mannen ville denne inte att någon annan skulle röra den. TLC sade att då kunde föraren köra över den om tåget inte tog skada av det. Nästa ögonblick rapporterade 40 att väskan var på väg att hämtas upp. Sedan gick det att köra. Mannen rörde sig fortfarande vid söderänden av plattformen och TLC sade åt efterföljande tåg att ta det försiktigt. Kort därefter hade ordningsvakter kommit till stationen och talade med mannen.

Vid Gullmarsplan stod tur 23 och sände, undrandes över en full man som en kollega hade sagt skulle plockas av hennes tåg. Det visade sig dock snabbt att mannen klivit av självmant i väntan på vakter och tydligen hade han varit riktigt förbannad och spottade mot både föraren och kollegan. Snart duggade fylleanropen tätt och både föroreningar och sovande togs om hand. I Farsta strand hade tur 2 nycklat upp för att mötas av en mörk IDU och en blinkande P-lampa. TLC sade åt den praktiserande föraren att omaktivera samt trycka P om det behövdes. Omaktiveringen verkade fungera, men P-lampan blinkade fortfarande. Tåget hade helt enkelt gått i depåmod, vilket händer ibland på ändstationerna. När depåmod infinner sig är det bara att stänga och köra som vanligt, med skillnaden att snabbstarten oftast inte fungerar vid de tillfällena. Efter att ha rullat några meter utan att någon katastrof hade uppenbarat sig och man konstaterade att det gick att släppa in den arton som hade fått stå och vänta i Farsta centrum. Tvåan tycktes senare inte ha haft några vidare problem liknande dessa.

Rusningen avslutades storartat denna lillördag med att TLC meddelade samtliga turer att obehöriga befann sig på Gamla stans plattformstak. Det gällde norra plattformen och vakter med mera var på väg för att jaga rätt på personerna. Nu började det skymma och Björkhagens station vägrade tändas; med andra ord stängdes stationen och ersättningsbussar kallades istället in för att frakta personer mellan Hammarbyhöjden och Björkhagen. Detta varade väl i drygt en timma innan den nyrenoverade stationen bestämde sig för att vara duktig och lysa. Under tiden hann tur 79 gå i nödis mellan T-Centralen och Hötorget, trycka P och se att det inte fungerade, omaktivera, trycka P igen… och sedan äntligen rulla vidare norrut. Strax efter det ropade tur 76 och tur 37 in klotter tätt efter varandra. Utvändiga tags och ormar lät det som. 76:an skulle hem till hallen och slapp åka runt med kluddet. Tur 37, som ju ska vara ute större delen av trafikdygnet, fick tågbyte med 38:an i Hagsätra.

Trots dessa saker var det ändå mycket lugnt ute och tidvis väldigt tyst på radion.

Dagens snackis: Omplaceringen; det talades om felaktigheter på listan samt om att bara omloppstiderna skickats ut för påsyn -inte hela tjänstepaketen. Till VH:s förvåning visade det sig också att inlägget från tidigare idag var raderat när bloggrundaren hade kommit hem. För er som inte hunnit läsa det var det bara allmänt samlat gnäll från tre av bloggens medarbetare. 😉

Annonser

2 responses to “Halvrörig lillördag

  1. Men gnäll kan ju också vara kul att läsa.. 😉

  2. Ja, definitivt. Dessvärre sparar vi aldrig utkasten till inläggen så de går inte att ersätta.

    Har du fått din uniform än, Spike?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s