Proppat Hagsätra

En lugn torsdag med några fyrkantiga kuggar i maskineriet, kan man väl säga om eftermiddagen. Vagnbristen fortsätter -idag var fem extraturer inställda och därmed var trängseln ett faktum. Efter helgen kommer iallafall blå linjen äntligen åter trafikera T-Centralen vilket kommer att minska trafikanttrycket på gröna linjen, vilket betyder att trängseln även minskar en aning.

Tur 32 fick ett nödbromshandtag draget i Skanstull norrut. Tåget hade hunnit åka några meter in i tunneln och föraren gick bak för att återställa. När turen kom på rull meddelade han att det verkade vara en okynnesdragning; en liten tant som stod vid dörren hade sagt att en kille hade dragit i nödbromsen och försvunnit i folkmängden. TLC antydde att det kanske var en ‘ondskefull tant’ som hade dragit i handtaget… Ett tag senare ropade tur 71 från Odenplan för att upplysa TLC om att han hade halvt skrämt ihjäl folk på stn Odenplan. Det hade varit folk på spåret när han körde in, nämligen. Föraren hade hunnit stanna och lät mer arg än chockad. TL undrade hur det var med honom och fick svaret att det var lugnt, han skulle ändå bli avlöst i Gullmarsplan.

Två tågbyten hanns med under rusningen. Tur 76 gav sina vagnar till tur 2 eftersom tvåan hade något problem med frontrutan och tur 12 fick tömmas ur i Gullmarsplan, gå ut på bryggan och vidare till Pollak, för att sedan åka ner till plattform två och byta vagnar med tur 6. Tyvärr missade vi varför, men det kan ha varit tåget med hyttdörrsproblem. Tur 31 passade på att ropa in blött klotter under tiden.

Senare skulle linje nitton få idka tålamod på en situation som utspelade sig i Hagsätra, där det befann sig ett gäng av något slag. Dessa hade uppenbarligen stökat ordentligt, ty både polis och ordningsvakter kom till platsen och TLC bad tur 36 stå kvar. Likaså blev det för tur 37, 38:an fick vänta i Rågsved och snart var det kö. När TLC såg i kamerorna att polisen hade börjat förhöra föraren sade de åt honom att påpeka för ordningsmakten att det fanns gott om tåg som ville in till stationen. Inom kort började trafiken rulla, men då 36:an var väldigt sen tömdes den direkt och föraren fick köra i transport norrut. Samtidigt verkade trafiken söderut gå småtrögt tack vare något lok som rullade i sin reglementsenliga hastighet framför turerna. Sedan kom regnet. Men det var gudskelov inget mesigt duggregn (aka rälskryptonit) utan ett ordentligt regn som nu smattrar mot fönsterblecket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s