I ett duggdränkt lugn

Det är som om slutet på blå hjälpen blev startskottet för totalt lugn. Och resten tar den numera usla radiosändningen hand om; det går knappt att höra vad som händer på radion på vissa ställen. Systembyte, sade någon. Bara uselt underhåll sade en annan. I vilket fall faller många anrop bort.

Dagens lilla hopplock:

Tur 71, som skulle upp från depån och till Hässelby för att vända och gå i trafik, verkade ha gått i sekundär mod på väg mot Johannelund om VH tolkat radioknastret rätt. Tur 39 fick därmed vänta i Vällingby medan föraren omaktiverade. När han återkom och sände var det för att be om tillstånd att trycka P. Tåget rullade vidare i permissivmod medan TLC och föraren pratade. Innan sekundärt mod hade tåget legat i depåmod lät det som. Framåt kvällen fick tur 26 problem -IDU:n blev mörk i V1 och trots omaktivering ville felet inte släppa. Det blev till att rulla ut på bryggan i Åkeshov och omaktivera igen. Nu gick tåget i sekundär mod. Ännu en omaktivering senare var moden kvar och efter diverse misslyckade åtgärder bestämde man att vagnarna skulle in i hallen omedelbart. Föraren skulle ha haft avlösning i Alvik, men fick hänga kvar på 26:an. Tanken var att försöka byta plats på honom och föraren som nu körde tur 33, eftersom de skulle ha varandras tåg. Bytet hann aldrig genomföras; istället var det de ordinarie avlösningarna som fick göra så att förarna kunde gå av och ta sina nästa tåg.

I övrigt var det som sagt lugnt. På kvällen regnade det och halka inomhus vid stn Rådmansgatan konstaterades. I mässen pratas det fortfarande placering förståeligt nog; inlämningsdagen för sökningen är om en vecka och alla frågar alla vilka tjänster de är intresserade av. Samtidigt kom idag meddelandet om att det är dags att söka julsemestern för året. Sista sökdag är den 31:a oktober.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s