Taggad linje

Alla artonturer blev klottrade denna eftermiddag och kväll. Någon kan ha undgått kluddpellen på Farstasidan men det kändes som om vart och vartannat tåg på Alviksbryggan eller i Farsta rapporterade in klotter i form av stora fula tags över vagnssidor och fronter. Annars var det en typisk söndag utan alltför många händelser: TLC bad en nittontur kolla att allt stod rätt till i Ängbyplans spärr eftersom de hade fått ett överfallslarm därifrån. Föraren gick in och tittade, med försiktighet; i spärren satt spx och läste i godan ro. När regnet kom efter mörkrets inbrott gled en nitton (tur 34?) förbi Stureby söderut och allmänna varningar om halt rällag utfärdades i hopp om att gult läge skulle kunna undvikas. Några regnskurar drog förbi och lämnade plattformarna mörka av väta men någon blixthalka blev det inte eftersom banan torkade upp ganska snabbt och då det gick långa stunder mellan regnen.

På kvällen ropade tur 5 från Hötorget för att meddela att det var bråk i hennes tåg. Någon hade stulit en dator från en medtrafikant och nu slogs de så fjädrarna rök. TLC började kvickt stanna tåg bakom femman, men den senare kom snabbt på rull. Ena parten i bråket hade blivit kvar på plattformen, den andra åkte med i tåget. Samtidigt ropade tur 43 att en kollega kommit fram och sagt till honom att det satt en suspekt person bakom hans rygg; denne hade påsar fulla med godis, underkläder, med mera och frågade folk runtomkring vad sakerna kunde vara värda. Kunde denne man ha rånat en butik, var frågan. Ordningsvakter skickades för att reda ut det hela. TLC beordrade nu tur 5 att stå kvar en stund på en station och sedan skynda väldigt långsamt mot nästa eftersom polisen var på väg för att göra ett ingripande på tåget. Förmodligen var det datortjuven som skulle få en släng av sleven. Föraren hälsade att hon såg blåljusen och smög framåt medan polisen mobiliserade sig på plattformen. Tåg stannades bakom medan ingripandet pågick, några minuter senare släpptes trafiken på som vanligt.

Och sedan var det lugnt, mörkt och lite småmysigt att köra omkring på banan. Någon enstaka fylla och mer artonklotter ropades in, men ingenting större hände som kunde rubba den sena kvällens nyfunna harmoni.

Annonser

5 svar till “Taggad linje

  1. Det var inte fullmåne den natten. Var det nymåne? Det brukar också få folk att bli som galna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s