Höstlovet stinker

Det är förkylt uppe på TLC nu. När en del TL ska meddela något över radion låter det som om de har stoppat upp marshmallows i näsan, de stackarna. Som tur var behövde de inte prata alltför ofta idag.

Tur 32 hade fått rapporter om en kvinna med psykos som härjade i tåget. När föraren gick bak för att få en bild av läget visade det sig att kvinnan hade gått av stationen innan. Efterföljande tåg varnades lite fint för en eventuellt förvirrad person på plattformen i Thorildsplan. Sedan rabblade man upp dagens lista med inställda tåg och lät rusningen dra igång. Den var förvånande lugn ända fram tills tur 35 fick ‘fel på körkontroll’, dvs körspaken och var tvungen att tas ur trafik, åka i sporrsträck till hallen för vagnrotation/spaklagning och sedan ut igen.

I rusningens slut ropade tur 28 att det luktade äckligt på stn Slussen; någon svavelliknande substans. TLC undrade om det kunde vara den vanliga stanken på stationen och föraren svarade att det kunde det kanske vara. En minut senare hälsade han att någon hade slängt en stinkbomb i tåget och att det var vad som hade luktat. TLC sade åt honom att kolla V3:an i Skarpnäck och en kvart efter 28:ans anrop upplyste tur 12 att hennes tåg också hade fått stinkbomber i vagnarna, två till tre stycken bomber. Även den föraren fick i uppdrag att inspektera vagnen vid ändstation. Först att rapportera var 28:an, som hade hittat källan -vilket var något från Buttericks som sparkades ned på spåret. Vagnen luktade dock fortfarande ganska illa…

Stenkastning och klotter igår, stinkbomber idag… det är väl höstlov den här veckan?

Annonser

3 svar till “Höstlovet stinker

  1. Stämmer bra att det är höstlov å alla odrägliga snorungar hänger i tunnelbanan.

  2. Har du bestämt dig nu? Blir det MTR-horan? eller ett helt nytt namn, eller ska du gå över till lokalbanorna för att kunna behålla ditt namn?

  3. Är det inte stinkbomber i alla tåg? Det luktar ialla fall bajs varenda gång jag embarkerar första vagnen i en 18 i Farsta… Varför gör det aldrig det på röda linjen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s