Nymodigheter på g

Idag får alla som gått över till MTR hem generell info, specifik info för ens verksamhetsområde samt ett (än så länge namnlöst) nyhetsblad. I alla papper kan vi läsa oss till vad som gäller för den 2:a november. Bland annat ska MTR-uniformen inte bytas mitt i ett skift, som en del rykten har hävdat, utan bara om man börjar jobba efter kl. 02:30. Vidare får vi veta att ett intranätskelett läggs upp med tillgång från platskontoren (dvs inom nätverket) till att börja med och att detta ska heta Tubnet. Äntligen ett namn som är en skön mix av allvar och humor! Efter ett tag kommer inloggningsuppgifter i brevlådan och då ska det även gå att logga på hemifrån.

Flera förare har undrat vilka stationer plattformsvärdarna ska befolka och nu vet vi; T-Cen, Fridhemsplan, Gamla stan, Slussen, Liljeholmen, Östermalmstorg, Alvik, Västra skogen och Gullmarsplan. Det är enligt det generella infohäftet de hårdast belastade stationerna, varför behovet bedöms vara störst där. I övrigt kommer ambulerande mobila team hjälpa spx att ha sluten spärrlinje och ge kundservice, hantera hittegods, med mera, med mera. Mycket kundfokus blir det, mao.

I trafikverksamhetsinfon kommer en sekundbaserad avgångsmodell införas, istället för den nuvarande gammalmodiga som går efter minuter. Men det är det framförallt körsimulatorerna, som ska användas i förarutbildningssyfte, som är den klart roligaste nyheten. Simulatorkörning ska användas i allmän utbildning, samt för att förbereda sig på halkkörning och snö. MTR har här tagit fasta på sanningen om de ständigt uppkopplade samt onlinespelande förarna och förstått att endast flitigt dataspelande kommer att göra oss till bättre förare. Förhoppningsvis kommer det finnas bonusbanor och high score-listor i programmet/spelet. Det står även att en helt ny organisation för utbildning kommer att införas; ett datoriserat utbildningsprogram för förare och trafikledare ska introduceras. Betyder detta att hela utbildningsenheten slopas alternativt att utbildarnas uppgift blir att ha utvecklingssamtal när provresultat printats ut från datorn?

Den som lever får se. Under tiden kan vi roa oss med att försöka hitta på ett lämpligt namn till MTR:s nyhetsblad. Är det någon som har några kreativa förslag redan nu?

Annonser

13 svar till “Nymodigheter på g

 1. Plattformsvårdar vid Västra skogen och inte Hötorget? Det förefaller märkligt måste jag säga. Jag har kört på ettan och trean och det går inte att jämföra de två stationerna, Hötorget har klart mycket större belastning än Västra skogen.

 2. Ja, vårdare och värdar. Vad ska man säga? 😛

  • Vårdar kan funka; de kan se till att trafikanterna står jämnt fördelade längsmed plattformen så att den inte nöts på bara två ställen. 🙂

 3. Får upp en bild i huvudet hur plattformsvärdar dra till med kofot får att få ut trafikanter som har packat sig som sardiner.
  :0

  Jag vill ha en simulator hemma, undrar om man kan få det?

 4. lilla mosmenyn: Det finns iallafall ett dataspel där man kan köra C20.

 5. Åh! Vi kräva tågsimulator på DVD hem i brevlådan! Den får dessutom gärna vara tillräckligt välskriven för att funka på en mac, men vafan…har ju en windowsburk också ;D

  Jäkligt synd att jag inte jobbar på måndag förresten…

  • Tyvärr kommer de förmodligen inte att skicka ut någon sådan till oss vanliga dödliga. 😦

   Du kanske kan gneta på måndag?

 6. Nackskott är väl ett passande namn på ett kinesiskt nyhetsblad…

 7. Jag funderat på en sak, de säger att övergången sker 02.30 när enligt MTR sista tåget rullar in i depån, mig veterligen så rullar kvällens absolut sista tåg in i VY runt 01.45, eller har jag missat att någon fått en straff tur och få sitta å uggla på tåget tills 02.30? 😉

  • Självklart har vi det symboliska sista tåget som ska rulla runt bara för syns skull och sedan åka in i depån för att bli MTR-strajpat. Eh… nejmen, har ingen aning om det. Kanske är det något tåg på ex. bana 2 som kör in senare eller så? Trafiken på söndagen slutar ju runt 1:45-1:50, ja.

  • NA 2:03, med 10 min påtid, 2:13, med tillhörande strul ca 2:30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s