En makalös manick

Följande kom i VH-mailen idag: ”Du skrev att du inte visste nåt om handdatorn så här e några bilder.” Bifogat var mycket riktigt flera bilder på den nya handdatorn som plattformsvärdar, servicevärdar med flera (?) kommer att bära med sig i tjänsten. Det ser ut att vara en Nautiz X5/Nautiz eTicket, som enligt produktinformationen är optimerad för biljett- och säkerhetskontroller. Operativsystemet är Windows Mobile och tjänstemännen med datorn på sig ska lätt kunna ta reda på väsentlig trafikinformation snabbt. Störningsinformation poppar upp som mail/meddelanden i realtid på skärmen så att personalen alltid ska veta hur de bäst ska kunna serva kunden. En riktigt fiffig mackapär, med andra ord. Men låt oss nu bjuda på ett montage av bilderna:

handdator

Annonser

5 responses to “En makalös manick

 1. Det är en fin kloss, fyra hekto väger den. Dom får en fin retrostil när dom ringer med den.
  En fin detalj, vår arbetsledare frågade oss igår vad wifi stod för… Bra att dom vet hur man ska hantera detta ypperliga arbetsredskap.
  Arbetsledarna och kundservicevärdarna ska ha personliga pda:s, plattformsvärdarna ska hämta ut sina vid arbetspassens början.

 2. Dag 2 med dom nya värdarna så hade jag den stora äran att få med mig dom i tåget, 3 olika vändor faktiskt. Alla 3 gångerna så satte dom sig diskret bakom förarhytten, på handikappsätet. Där satt dom tysta och osynliga, station efter station. Dom kan ju lika gärna åka i mellanhytt. Mer synlig personal…..jo jo, i fablernas värld kanske.

 3. Hoppas dessa handdatorer fungerar bättre än SJ:s hyffsat nyinskaffade.. batteritid på några timmar sådär, perfekt på en fyra-nånting-timmars Malmötripp..
  Synd att SL-> connex slutade med värderiet nånstans 2001-nånting, rackarns vad lite klotter o förstörelse det var på C20 på den tiden..
  (jag pratar inte om dom s.k. connex-värdarna med reflexvästar som tog över)

 4. varför har den kamera?

  • För att ta bilder av färskt klotter, fånga våldsverkare på bild, etc. Sådant som kan hjälpa ordningen och kartlägga kluddare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s