Ökenmåndag nu igen

TLC ropade på tur 38 för att fråga om föraren hade märkt av något bråk i sitt tåg. Allt såg normalt ut under dörrstängningarna, men inom kort stannades turen i Åkeshov söderut för att invänta polisen som ville gå igenom tåget. 38:an blev stående, när tur 21 kom till stationen fick tåget tömmas som vanligt via vänstersidan men inga dörrar fick öppnas på högersidan. Istället bytte 21:ans förare körände och passade radion. Man ville ge polisen mer tid att leta efter de eventuella våldsverkarna. När 21:an hade avgångstid fick föraren köra i transport till Brommaplan för att därifrån gå i trafik. 71:an, som hade fått vänta i Ängbyplan, kunde nu köra förbi via mellanspåret. När sedan tur 22 ankom stationen började förfarandet med att stanna tåg bakom 38:an bli opraktiskt och då rymde man helt enkelt ur den så att polisen fick leta folk på plattformen istället. När en tom 38:a sedan rullade iväg blev det allmän förbikörning Åkeshov söderut, medan norrgående tåg fortfarande stannade. Några minuter senare hävdes förbikörningen och eftermiddagen kunde fortsätta med rusning och allt.

Fyllor och dylikt var det mesta som ropades in under rusningen. Tur 1 släppte av en aggressiv fylla i Hökarängen, tur 43 hade en man i sin V1:a som ofredade kvinnor och tur 8 hade en drogad/påverkad kvinna sittande i sin V2:a. De två sistnämnda turerna fick hjälp i Slussen och Skärmarbrink. Mot slutet av rusningen meddelade TLC att tur 76 förmodligen hade ett sjukdomsfall ombord. Det lät som om även det var en fylla eftersom TLC tog personbeskrivning och vidarebefordrade infon till Trygg-C.

Runt halv nio-nio pajade ett tåg och blev stående i Kristineberg söderut under cirka en kvart-tjugo minuter. Det bidrog givetvis till förseningar efter att stoppet ordnats upp.

Annonser

2 svar till “Ökenmåndag nu igen

 1. Det kallas inte för krökarängen utan anledning ;).

 2. Ni har det inte lätt på gröna….

  Krökarängen…
  Bandithagen…
  HÖGdalen…
  Drågsved…
  Haschsätra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s