Tradig tisdag

Fyllor, fyllor, överallt var det fyllor denna tisdag. MH hade inte mindre än två rollatorfyllor i sitt tåg samtidigt under eftermiddagen. Som tur var traskade de snällt av på sina stationer istället för att somna eller bli illamående. -Från Skanstull ropade en förare om att en ‘fullgubbe’ låg avsvimmad mot plattformsgrinden i norränden av plattform två. Kort därefter rapporterade nästa förare att det inte bara var en utan hela två gubbar som snarkade liggande intill varandra mot grinden. Ordningsvakter kallades, under tiden kom ett anrop från en arton som hälsade att en fylla klivit av i Sandsborg och ‘raglade mot söderspåret’. Tur 3 och 71 varnades, trean fick med sig mannen i tåget och fortsatte mot Farsta strand. När tåget lämnade stationen blev det stenkastat av ungar och TLC tog uppgifter om var de stod någonstans. Samtidigt undrade nya turen 48 om han skulle gå i transport från hallen eller ej, vilket resulterade i transport till Åkeshov för att därifrån gå i trafik. Trean ropade igen från Farsta strand, där ‘den katastroffulla’ mannen hade vinglat av tåget för att sedan kliva på det igen. Vakter skulle titta till mannen i Sandsborg, men han gick av redan i Hökarängen för att hälsa på ‘två kompisar i samma skick’ och sedan strosa ombord på tur 74, som ropade från Tallkrogen där han klivit av. Tur 76 meddelade att han hade klivit på hennes tåg och att hon höll ett öga på honom och sedan tycktes han ha hittat rätt station ty mer nyheter om mannen hördes inte över radion.

Det var mycket folk ute, precis som det var förra veckan och tågen var tidvis tungt belastade genom innerstan. Men trafiken flöt ändå på bra. Något som är glädjande är att plattformsvärdarna börjar varma i kläderna nu och särskilt de vid Gullmarsplan var idag mycket behjälpliga vid dörrstängningarna genom att övertala dörrhindrare att ta nästa tåg, patrullera plattformen och svara på trafikantfrågor.

När tur 23 ropade att hans hytt var iskall och att det bara blåste kalluft trots att värmen vridits upp, påmindes vi om att det snart är vinter och frågan är om den berömda ‘kretskortsbristen’ kommer att orsaka ännu fler tågbyten detta år. Förhoppningsvis går alla kalla hytter/vagnar att ‘laga’ med korten så att vare sig förare eller trafikanter behöver huttra av köld. Tur 5 ropade också om ett vagnfel; hennes tåg hade fått en felkod om allvarligt ATP-fel vilket innebar att en felrapport skrevs som fick följa med in i hallen. Nästa felanmälan kom från tur 25, som hade en kraftigt vibrerande körspak. Föraren menade att det kändes som om handen var bortdomnad när man släppte spaken efter inbromsning. Det lät inte alls bra tyckte TLC och ordnade ett tågbyte med 76:an i Skärmarbrink.

I övrigt var det en lugn dag, en svinkall eftermiddag och en mindre kall kväll.

Dagens snackis: 1) DK-listorna, cred till Dan Petrini som tagit på sig att skicka ut dem igen.  2) Namnskyltarna.

Annonser

Ett svar till “Tradig tisdag

  1. ros till dan för att inte vara förmögen att skriva vilken dag det gäller i ämnesfliken… ge mig stålar så gör jag jobbet ordentligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s