Strömavbrott och fällningar

När MH kom till jobbet var tyvärr dagens saftiga stopp över och istället blev det till att slököra litet grann under hela dagen. Vad hade då hänt på morgonen? Som ni vet, kära läsare, håller man på med ett arbete mellan Åkeshov och Råcksta som några gånger per dag innebär bortfall av linjespänning. Imorse blev det strömavbrott där och trafiken ställdes in mellan Åkeshov och Hässelby strand. Sträckan trafikerades med ersättningsbussar under cirka två timmar och ett tåg eller två fick utrymmas mitt ute på linjen. Avlösningskaos och omtågande följde.

När MH började jobba hade stoppets efterdyningar ebbat ut och tur 38 ropade från Högdalen eller liknande för att berätta att hon hade glömt bort att det varit avlösning vid Gullmarsplan. Det löstes genom att rätt förare tog tåget norrut och att föraren på 38:an fick gå av och invänta sitt egentliga tåg. Rusningen var ganska lugn, trots att det var väldigt mycket folk i stan. Någon förare undrade om ett tåg saknades framför honom, men fick veta att så inte var fallet. Som vi förstod det rullade alla extratåg i rusningen… nåväl. Tur 25 ropade in en krackelerad ruta/ett fasadglas, som någon kastat sten mot. En förare gormade argt över radion att en av plattformsvärdarna på stn Slussen definierade kundservice som att hindra dörrarna under stängning. TL lyfte luren och började leta arbetsledarnummer.

I slutet av rusningen kom till sist eftermiddagens strul; TLC meddelade att man hade fått en besvärlig fällning i Hässelby strand, i växeln. Nittonturerna som skulle åka fram till stationen fick köra på rödgult, men när det stod klart att fällningen/växelfelet inte skulle ge med sig i första taget började proceduren att tåg som lämnade stranden fick göra det på motspår medan mötande tåg väntade i Johannelund.

Annonser

Ett svar till “Strömavbrott och fällningar

  1. Fick trafikanterna trampa makadam?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s