Kanske ett twitter

Sjuan fick ett tågbyte i Gullmarsplan norrut ungefär samtidigt som en kollega på infart till Medis söderut såg att en person ramlade ned på spåret framför tåget. Föraren stannade tåget och trafikanterna drog upp mannen på plattformen. Han var mycket full och omhändertogs senare av ordningsvakt så att han inte skulle ramla ner en gång till. TLC mötte upp vid Gullmarsplan för att se hur det var med den chockade kollegan och en annan förare hade redan innan ankomsten snabbavlöst henne.

Mellan Gubbängen och Skogskyrkogården fanns en YTL på plats och begärde C-skydd med jämna mellanrum. Vad detta handlade om vet vi inte, men eventuellt kanske banarbetarna som vandrade längsmed Farstagrenens spår hade något att göra med detta.

I Hagsätra stod tur 38 och i V2 låg en däckad fylla mot ett av dörrparen. Det gick inte att få liv i mannen, trots att en bekant till honom gjorde sitt bästa med väckningsförsöken. Vakter beställdes. Senare undrade TLC om 38:an hade sett någon polis eller ambulanspersonal, varpå föraren menade att hon nu stod i Rågsved och att det dragits ett nödbromshandtag just i V2. Ordern blev att invänta ambulansen och föraren traskade bak för att återställa handtaget under tiden. När hon kom tillbaka meddelade TLC att fyllan hade vinglat av och att det gick bra att köra vidare, vilket var just det som föraren också hade tänkt säga.

Rusningen var lugn, trots att trenden med mycket folk på stan tycks hålla i sig. En kollega menade att det har blivit fler avstigande i Fridhemsplan och teoretiserade kring att flera resenärer har fått för vana att åka gröna linjen istället för den blå för att komma dit. Vem vet? Tur 77 genomförde dagens andra tågbyte när TLC sade åt föraren att ta 78:ans vagnar redan i depån. Och 78:an fick 77:ans gamla vagnar samt passagerare i form av personer som skulle göra någon mätning från vagnen. Vid femsnåret började det att regna, men det enda hala spåret som rapporterades in var den gamla återkommande plattformssträckan på St:Eriksplan…

Så lugnt som det har varit de senaste veckorna är det väl snart dags för jordbävning eller dylikt. Tills dess kanske bloggen borde flytta till Twitter? 😉

Annonser

4 responses to “Kanske ett twitter

  1. Om du ska byta till Twitter kräver vi live-rapportering om alla fyllon, stenkastare och annat löspack som driver längs med tunnelbanan. Även bilder och videosnuttar skulle sitta fint.

  2. Ja! Tummen upp för twitterfeed!

  3. På förmiddagen var det livat, däremot. YTL vid Gubbängen upprepade inte säkerhetsmeddelande och en trafikant blev så uppskrämd av en kvarglömd påse frukt på tur 6 att han stoppade tåget i Kristineberg.

  4. trafikanten ville boosta imunförsvaret och skulle prompt ha tillbaka påsen!
    Eller det lät mer som att trafikanten var livrädd för påsen (som någon annan glömt bort) och drog i nödbromsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s