Vecka två i gryningslandet

Det är väldans lugnt att jobba på dagen, detta märks extra tydligt när klockan blir två eller tre och mellanskiftet är i full gång samtidigt som utskiftets förare så smått börjar försvinna hemåt en efter en. När skolor och jobb slutar haglar anropen så direkt att det nästan är komiskt. Förmiddagen var relativt tyst på radion utöver rapporten om att tur 1 hade blivit klottrad. Men det blev annat ljud i skällan efter klockan två, när nödbromshandtag, fyllor och dörrhindrande överstressade trafikanter stoppade tågs framfart i både Rågsved och Högdalen…

Dagens mest intressanta banarbetare (om han nu ens var det); mannen i varselväst som gjorde klartecken i tunneln mellan Thorildsplan och Fridhemsplan för att sedan plötsligt springa tvärsöver spåren medan tåg kom dundrandes i båda körriktningarna.

Dagens insikt: Efter att vi nu har haft uniformen i litet över en månad och under olika väderlekar kan följande konstateras; den är kall. Den är riktigt. Jävla. Kall. Kollegor har pratat om de tunna byxorna i mässen, hallen, vid avlösning och i allmänhet. Jackan är likaså ganska kall om den inte stängs omedelbart och windstoppern går vinden kanske inte rakt igenom, men kylan kryper ändå in i den. Kepsen är vad man kan förvänta sig och mössan är inget att hänga i julgran om det skulle börja snöa. En öronlappsmössa med pälsfoder hade varit en skön kompromiss. (Fejkpäls såklart.) Anledningen till att vi alla fick underställ är numera uppenbar -för att vi inte skulle frysa ihjäl innan vintern. Frågan är bara hur uniformsvärmen kommer fungera under själva vintern. En kollega i mässen påpekade att det nog ändå var för att en eller annan förare skulle kola vippen så att företaget slipper varsla dem i den kommande omorganiseringen som det börjat tisslas och tasslas om. 😉

Det händer nästan alltid för litet på morgonen, därför blir inläggen väldigt korta numera och kvällsdelen av teamet har inte hunnit skriva någonting än, men tipslådan är som alltid öppen på veoliahora@gmail.com om ni vill berätta något om arbetsdagen.

Annonser

2 svar till “Vecka två i gryningslandet

  1. Kan inte annat än hålla med om uniformen. Jackan är en katastrof och man bävar för när det slår till med tvåsiffriga minusgrader. När man nu fryser redan vid noll. Klarar man promenaderna till och från depåerna i den i 15-gradig kyla med blåst? Tveksamt. Och fullständigt obegripligt hur man kan tillverka en vinterjacka av 100% polyester.

    (När man tar loss det s.k. fodret så får man en aha-upplevelse. Det var alltså DÄR alla gamla bäddjackor, så populära i amerikanska filmer från 60-talet hamnade! De måste ha hittat ett gigantiskt överskottslager av dem och nu fick man äntligen användning för det. De var visserligen till för att hålla värmen – fast då gällde det ju bara inomhus…)

  2. Brr.. börjar bli kallt nu! Hoppas pfv inte tvingas stå ute för länge… Och hört att ksv har problem att de blir kommenderade till pfv om det saknas folk, fast att de inte förberett för att stå ute i kylan. Sjukt… Vägra!

    PS
    Glöm inte kolla avtalets skrivelser om kylig väderlek 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s