Tuben halvt back in business

Linje nitton är åter i trafik. Snöröjningen/avisningen av stationer och strömskenor ska vara klar söder om stan på linje nitton. Ersättningsbussar trafikerar fortfarande från Gullmarsplan mot Skarpnäck och Hagsätra, norr/väster om stan går (vad MH har hört) bussarna fortsatt från Thorildsplan. Övriga gröna linjen kommer börja trafikeras med tåg etappvis, allt eftersom snöblåsning/röjning blir klar. Nästa sträcka som ska snöblåsas är den mellan Kristineberg och Alvik. På så sätt får tågen eventuellt en naturlig vändpunkt på bryggan istället för den provisoriska de har nu på väg norrut.

Under tiden fortsätter nyhetsrapporteringen i dags- och kvällstidningarna. Ord och fraser som ‘skylla ifrån sig’, ‘heter det’, ‘skuld’, ‘vem bär ansvaret’ och liknande går att finna i nästan varenda artikel. Flera förare valde att gå hem istället för att vänta på ersättningsbussar. De ville inte åka i uniform. (Några åkte till och från jobbet i privata ytterkläder.) En kollega hade kontaktat TX för att få veta om det fanns personaltransporter av något slag, det fanns inte. Föraren gick hem. Andra hade försökt vänta in bussar, men hade förståeligt blivit kontinuerligt utfrågade av resenärerna om när och var vilka bussar avgick. Maktlösheten var stor både hos dem och resenärerna.

Tunneltågtrafiken kan nog komma att vara delvis inställd även imorgon, men det är tänkt att öppna upp sträckorna en bit i taget. MH-teamet fortsätter att köra, informera och hoppas på bättre tider.

Uppdatering: 20:12 -MTR hoppas på att komma igång med trafiken till och från Farsta under kvällen. Ingenting är dock klart ännu, vad vi förstår.-

Uppdatering: 21:32 -Eventuellt öppnar Farstagrenen imorgon, mer info ska komma om någon timma.-

Uppdatering: 03:09 -Provkörning av linje 17 pågår, efter det ska provkörning av linje 18 påbörjas.-

Läs mer:
Pressmeddelande från SEKO Klubb 119 om situationen i tunnelbanan -Läs.
Ingen ljusning för SL:s resenärer idag -Expressen
Skyll inte extremkylan på SJ och Banverket -Tony Gustafsson debatterar i Expressen
Snön faller och Sverige stannar -Aftonbladet skriver ledare
Fortsatt kaos i tågtrafiken -Aftonbladet stämmer av det allmänna trafikläget
Skenande tåg bakom beslutet att dra in tunnelbanelinjer -DN följer upp sin förra artikel
Bygg ut tunnelbanan nu! -Lennart Jangälv, fd VD för SL, debatterar på SvD

6 svar till “Tuben halvt back in business

  1. Det är bra om tunnelbanan kommer igång så fort som möjligt för nu snor dom Roslagsbussarna för att slussa folk från tex Farsta till Gullmarsplan vilket tar ca 20-30 min.. Men vi som bor i Roslagen får åka små kalla bussar, vi sitter/står där och trängs och många får stå minst 1 timme…
    http://linje14.blogspot.com/

  2. Men lite tur hinner dom väl få igång röda linjen lagom till all snö töat bort också…jävla skitarbetsplats man har

    • En väderstatistikexpert hade tydligen uttalat sig i Expressen om att den här vintern påminde om februari 1966. Det året hade haft en mild mars-månad och han menade att det eventuellt kunde bli så även i år. Dags att hålla tummarna?

  3. Hej! Tack för denna sida! Jag sällar mig till skaran ”luttrade resenärer” och tycker förvisso att det finns saker att anmärka på titt som tätt när det gäller lokaltrafiken. Men på det hela stora vet jag vilken insats som görs av bl.a. förare och det blir så enkelriktad information i media som alltid letar syndabockar. Din blogg är en skön och välbehövlig motvikt och dessutom, ironiskt nog, det mest informativa jag sett från lokaltrafiken. Mer informativt än den officiella hemsidan, kommer ta mig hit snarare än till sl i framtiden 🙂 Tack och fortsätt kämpa! Det finns många bak i tåget som faktiskt uppskattar det ni gör enormt!

  4. Instämmer med föregående talare! Bättre information här än sl.se och nyhetsmedierna. Keep up the good work!

  5. Tackar, bugar och bockar! Vi fortsätter lägga upp info så fort vi vet mer… och kämpar på, såklart! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s