Trafikläget onsdag

Gröna linjen går fortfarande bara mellan Hagsätra-Alvik, från Alvik ersätts sträckan till Hässelby strand med buss. Snöblåsning, röjning och behandling med glykol med mera har pågått 24/7 i två dagar. Provkörning ska under natten ha pågått på linje 17 och 18. Eventuellt kan trafiken på dessa tunnelbanegrenar komma att återupptas under dagen, men med reducerad trafik (förmodligen eftersom alla tre linjerna då kommer ha samma vändplats). När det delmålet är nått står sträckorna Fruängen och Norsborg på tur, men det är enligt både MTR och SL sannolikt att röda linjen kommer ersättas med buss under hela onsdagen.

Uppdaterat: 13:40 -Gröna linjen rullar. Linje 19 går mellan Hagsätra-Hässelby strand, Linje 18 går mellan Farsta strand-Vällingby, Linje 17 går mellan Skarpnäck-Odenplan. Trafiken är fortfarande glesare än vanligt, men den är igång. Tack till er bloggläsare som har koll och meddelade att det nu går att åka hela vägen till Fruängen! Enligt rapporter snöröjs för närvarande även linje 13 med samma metoder man använt på linje 14 och 17-19.-

Annonser

9 svar till “Trafikläget onsdag

 1. Jag vet inte om det är bra eller dåligt att det finns tydligare information om trafikläget här jämfört med SL.SE

  Tack för all hjälp de här dagarna och en liten extra eloge till alla bussförare som kört proppfulla ersättningsbussar och fått skäll för allt möjligt och omöjligt.

 2. Stort tack för den raka och rediga informationen samt dina egna och dina kollegors insatser i ovädret!

 3. Håller med föregående talare!
  Tack för infon.
  Har bookmarkat din blogg.

 4. Tänkte just säga samma sak, vilken fantastisk blogg det här är, plötsligt har koll på vad som händer och som bieffekt en stor förståelse för SL och alla som sliter för att vi ska komma till jobbet och skolan! Tack tack tack

 5. Nu verkar line 14 vara igång! Bra jobbat! Tack alla som slitit längs banan…

  Då kanske jag kommer hem utan långpromenad ikväll 🙂

 6. Linje 14 är nu igång igen hela vägen till Fruängen

 7. Det är otroligt provocerande att läsa vad SL:s pressansvariga säger. De påstår att bromsarna underhålls kontinuerligt för att ta bort snö och isbildning men vi som jobbar i tunnelbanan vet att detta inte skett och att vår stackars kombipersonal i depåerna knappt hunnit med att rensa ett tåg, på ett arbetspass, för att isen suttit fast så hårt!

  Det är skandal att SL inte tillhandahåller kartor för ersättningsbussarna som de gjorde en gång i tiden när det var SL som ansvarade för allt, nu får tunnelbaneförare följa med i bussar och visa vägen och MTR har ritat egna kartor så att bussarna ska komma fram.

  Växelfel i Fruängen har vi en gång i veckan under vintern trots att hela fruängsgrenen är upprustad och detta beror inte på att det är snöstorm 1 gång i veckan utan att det brister i underhållet.

  Värme till strömskenorna existerar inte och att skydda strömskenan med alkohol, som SL gjorde förut, slutade man med när Connex tog över 1999 och det blev för dyrt.

 8. e man gammal nog så minns man ju att det har varit riktig vinter i denna staden förut, och nog f-n gick spårtrafiken då iaf. Det är inte extremt väderläge, det enda som är extremt är profithungern hos de företag som har köpt upp vår kollektivtrafik och säljer den tillbaka till oss förpackad i skit.

  • Nu är utrustningen oerhört gammal. Inte själva tågen, men det mesta andra.

   Det är inte konstigt att saker går sönder under årens lopp och det verkar tyvärr som att spärrlinjen fått en väl saftig del av kakan, om man betänker på det underhållsbehov som existerar på själva banan och på stationerna i övrigt.

   Stationer, banor och tåg ägs av landstinget via SL.
   Inte direkt svårt att ta reda på. Det är även dessa som fördelar ut resurser till underhåll och drift till entreprenörerna som driver kollektivtrafiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s