När råttorna tystnar

Det började med att en förare hälsade att tåget inte dök upp på IDTS-skyltarna på stn Ängbyplan. Under hela dagen fortsatte sedan mysteriet med de mörka skyltarna gäcka både förare och TLC… ända tills en TL gick ut med ett allmänt meddelande på radion om att det inte var något fel på datorverket. Det fungerade fläckfritt; däremot hade råttor tuggat sönder kablarna på spåret och det var vad som orsakade problemen. Kablarna kommer att bytas under natten, när arbetsloken kommer ut på banan. MH kanske bara var trött, men tyckte det hela var jätteroligt och skrattade gott i sin hytt åt alla oss stora människor, med vår stora tågbana, som blivit förbryllade tack vare en liten ynka gnagare.

Apropå gnagare har det under vinterns senare hälft rapporterats sinsemellan kollegorna att råttan i Hagsätra har gått ur tiden. Förmodligen blev vintern för kall för den gamle trotjänaren, som så ofta och piggt pilat under strömskenan, över rälen och ner i kabelutrymmena vid stationen under flera år. Rest in peace, råttan. Dina släktingar lever iallafall vidare i innerstadens tunnlar.

Annonser

5 svar till “När råttorna tystnar

  1. Bäst var ändå att råttorna dagen ut benämndes som »tekniskt fel« på IDTS-skyltarna.

  2. Kan ha varit den råttan eller en helt annan som pilade förbi besamdörrarna så att de plötsligt och spöklikt öppnades!
    Satt där i Hag för ett par veckor sedan.

  3. Den store fete gnagaren i Hag pillrade över spåren pf1 n-änden igår kväll . Såg lika pigg ut som vanligt. Möjligtvis har raringen vuxit till sig något under vintern. Säkert närmare 30- 50 cm mellan nos och den långa söta svansen 🙂

  4. It’s alive! 😀

  5. Var det råttor idag också….när det kommer till strömavbrottet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s