Rödgult Hötorg

Tisdagen bjöd på spårledningfel vid Hötorget. Felet fanns egentligen på spåret invid bryggan, men effekterna spred sig ändå både norr och söder om den. Under morgonrusningen blev det därför kö när tur efter tur gick i nödbroms infart Hötorget. Efter en stund kunde TLC lägga röd-gult och trafiken började flyta på bättre, om än plågsamt långsamt eftersom vi utöver spårledningsfelet både körde permissivt och hade (den mycket avskydda) hastighetsbegränsningen norrut att ta itu med. Personal infann sig dock snabbt för att ordna spårledningsfelet och en timma senare fungerade allt som det skulle igen. Kvar var bara snabb-/stressvändningarna som fick göras av förarna för att hamna i rätt tid igen. Ofta händer det inte på första vändningen, men väl andra (eftersom man hämtar in några minuter på första vändningen, vilka gör att man kanske bara är fem-sex minuter sen jämfört med tidigare). Mellan Hökarängen-Farsta centrum verkade några ungar vara intresserade av spårområdet, vilket höll förarna upptagna under någon halvtimme. Något enstaka vaktingripande skedde också, men annars var det i övrigt en ganska lugn dag.

Radioproblemen fortsätter, men det är inte längre någon nyhet. Snarare är det så att vi börjar bli vana vid att TLC säger ‘ring’ eller ‘återkom senare’, vilket blir problematiskt om ett tåg har gått i nödis eller om det är spårbeträde eller tillbud på gång. Men hur ska problemen lösas? Än så länge verkar det inte finnas några svar, men desto mer säkert är det att någon jobbar på att hitta lösningen.

Enhetscheferna har skickat ut ett meddelande från gruppcheferna om att alla förare nu är välkomna att söka arbetsledartjänsterna. Som arbetsledare kommer man att ha ansvar för 35 kollegor och det framhålles att tjänsten är ett ypperligt karriärtillfälle. Med andra ord börjar diverse personer som i nuläget har ansvarspositioner plötsligt fundera på att bli förare igen, för att slippa bli arbetsledare per automatik. I mässen blir arbetsledarjobben, som allt annat, ett kärt ämne att skämta om. 😉

Annonser

3 responses to “Rödgult Hötorg

  1. Undrar hur man blir ”tilldelad”arbetsledare? Kommer de att vara knutna till vissa tjäsntegrupper och fridagsgrupper?
    Blir i så fall ytterligare en punkt att ta i beaktande när det är dags att söka tjänster!

  2. Anders Nilsson

    Kan tjänstemobiltelefen vara en lösning på radio-
    problemet?

  3. Nilsson: Ja kanske, men då måste det ju vara något akut eftersom man enligt TRI TUB inte får använda mobiltelefon i säkerhetstjänst annars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s